Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Celebrity 2 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Lizzo vertoonde seksueel wangedrag in déze Amsterdamse bar, eigen crewleden klagen haar aan

Lizzo wordt momenteel aangeklaagd door een aantal van haar dansers vanwege ongepast gedrag dat tijdens haar verblijf in onze hoofdstad Amsterdam plaats zou hebben gevonden. Dit is er aan de hand.

Het was dus écht “bad bitch o’clock“, maar dan op een totaal verkeerde manier.

Lizzo bezocht Amsterdam en ging voor de full experience

Ongeveer een half jaar gelden liepen wij Lizzo tegen het lijf in het Amsterdamse Nxt Museum. Het was de avond vóór haar concert in de Ziggo Dome waar zo’n 17.000 mensen op af zouden komen en ze had besloten samen met haar vriend en een aantal personeelsleden onze hoofdstad te ontdekken.

Al bij de eerste oogopslag was het duidelijk dat ze niet helemaal nuchter was. Later onthulde ze via een (inmiddels verwijderde) post op TikTok dat ze – naar eigen zeggen – de “ultimate Amsterdam-experience” had beleefd door een portie truffels te nemen. “What happens in Amsterdam, stays in Amsterdam”, moet ze hebben gedacht. Toch zijn er wel degelijk gevoelens, verdriet en ellende die mee zijn gekomen uit Amsterdam, namelijk die van haar personeel.

Van empowerment naar delinquent?

Lizzo, de energieke zangeres die bekend staat om haar empowerment-boodschappen, staat momenteel in het middelpunt van controverse. Haar dansers, Arianna Davis, Crystal Williams en Noëlle Rodriguez, hebben een rechtszaak aangespannen waarin ze beweren dat Lizzo hen dwong om deel te nemen aan seksuele acts in een bar tijdens hun verblijf in Amsterdam. De beschuldigingen omvatten seksuele handelingen, waaronder het eten van bananen uit de geslachtsdelen van sekswerkers.

“Het liep snel uit de hand. Lizzo begon crewleden uit te nodigen om om de beurt naakte performers aan te raken, dildo’s te vangen en ze vanuit hun vagina’s lanceerden en om bananen te eten die uit de vagina’s van de performers staken,” verklaarden de dansers. Ze beweren ook dat Lizzo hen onder druk zette om intieme handelingen met de sekswerkers uit te voeren.

De beschuldigingen raken niet alleen Lizzo’s reputatie, maar schijnen ook een licht op de schaduwzijden van haar zelfliefde en diversiteitsboodschappen. De danseressen beweren namelijk ook dat Lizzo zich schuldig maakt aan fat-shaming en haar eigen team te kakken zet op manieren die ver verwijderd zijn van het beeld dat het publiek van haar heeft.

Hoewel Lizzo en haar management nog niet hebben gereageerd op de beschuldigingen, lijkt het erop dat het niet heel veel goeds zal betekenen voor haar imago. Ook verwachten we dat ze niet snel meer een bezoekje brengen aan onze hoofdstad en de bar van het incident.

Dit is de Amsterdamse bar waar het plaatsvond

Het vermeende plaats delict is de erotische club De Bananenbar, die zich bevindt in het hart van de Wallen. De bar is van seksondernemer Jan Otten, die onder andere ook eigenaar is van seksclub Casa Rosso en een aantal peepshows. In de Bananenbar worden drankjes geserveerd door topless serveersters en wanneer er extra wordt betaald word je voorzien van een erotisch showtje waarbij bananen (en vagina’s) een grote rol spelen. En we kunnen ons voorstellen, als je dat als toerist niet verwacht én je wordt gedwongen door je baas mee te doen, is dat niet heel erg friendly.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.