Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Celebrity 27 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

‘Ik liep superster Lizzo tegen het lijf in Nxt Museum en ze was zichtbaar onder invloed’

NSMBL’s Sophie was een avondje in het Nxt Museum in Amsterdam toen ze verrast werd door een wel héél bijzondere medebezoeker. Lizzo bracht per toeval ook een kijkje in het futuristische museum en liet een merkwaardige indruk achter.

Kennelijk was het “bad bitch o’clock“…

De nieuwste generatie art bij Nxt Museum

Vorige week was ik een avondje in Nxt Museum in Amsterdam. Een prachtig museum dat zich volledig richt op mediakunst. Digitale kunstinstallaties, innovatieve lichtprojecties, high tech kunstwerken en NFT’s – elk hoekje van het museum geeft een futuristisch en absurdistisch gevoel. Buiten de pracht van de werken is de kunst van het kijken bij dit museum is volgens founder Merel van Helsdingen anders dan bij traditionele musea: “Bij sommige werken moet je je niet afvragen hoe mooi of esthetisch je iets vindt, maar vooral welke technieken de artiesten momenteel gebruiken om hun kunst te maken”. Zo gezegd zo gedaan. Ik paste mijn kijkers-blik aan en verbaasde en verwonderde me gedurende de gehele rondleiding. Eén ding moge duidelijk zijn: ik heb nog altijd geen idee hoe de exposanten hun ultra technische, digitale werken hebben gemaakt. Indrukwekkend vind ik het zeker.

Instagrammable projecties en lastige toeristen

In een van de ruimtes, waarin een lichtprojectie alle hoeken van de ruimte overnam, voelen velen zich een beetje wankel worden. De lichten zorgen ervoor dat je niet precies weet waar je staat. Reuze Instagrammable. Van Helsdingen vertelde dat ze de afgelopen tijd een klein herhaaldelijk probleempje hadden in het museum. Veel mensen, opvallend genoeg vooral toeristen, werden ziek in de ruimte. Wat bleek? Het was geen spontane epilepsie van alle lichten en prikkels, maar een vermelding op een lijstje voor “The Best Spots In Amsterdam To Trip” die zorgde voor misselijke museumgangers. Bezoekers van heinde en verre wisten daardoor het museum ineens te vinden na een pil, truffel of flinke toeter. “Gelukkig hebben we onszelf van de lijst af kunnen halen. Het was natuurlijk niet fijn voor ons personeel…”, geeft de oprichtster aan.

Hoe bijzonder het museum en haar werken ook zijn. Toch liet ik me even afleiden van al het vets dat er te zien was. Hoog bezoek verrijkte de avond met een bijzondere passage.

Onverwachts bezoek van Lizzo

Gedurende de rondleiding van Van Helsdingen viel het plots even stil. Een berichtje bracht haar voor drie seconden van haar à propos. Melissa Viviane Jefferson – beter bekend als Lizzo – bleek haar entree te hebben gemaakt in het museum, zo’n twee ruimtes voor de ruimte waar wij ons bevonden. De zangeres had eerder die dag een post op TikTok gedeeld om te laten weten dat ze onderweg was naar Amsterdam. Logisch, aangezien ze een uitverkocht concert zou gaan geven in de Ziggo Dome. Toch is het van de meeste wereldartiesten geen normale gang van zaken om de steden van hun tours écht te ontdekken. Lizzo besloot dit in Amsterdam gewoon lekker anders aan te pakken – zoals ze véél dingen ‘anders’ aanpakt.

@lizzo

Just a casual Tuesday— DONT KNOCK A CHEESE-LESS PIZZA BEFORE U TRY IT😤🍕

♬ Special (feat. SZA) – Lizzo

Reuze normaal, maar dan met bodyguard

Toen we de zangeres – met zo’n 26,5 miljoen volgers op TikTok en 13,2 miljoen op Instagram – in ons zichtsveld verscheen werd het opnieuw even stil. Ze was gewoon een avondje privé met haar vriend en een enkele bodyguard in het museum. Haar regelrecht aanvallen voor een foto wilden we niet doen, maar even observeren en wat stiekeme kiekjes van veraf kon ik ook niet laten. Gedurende de 10 minuten dat ik haar in de gaten kon houden viel het me al op dat ze zich wat apart gedroeg. Ze had een grote zwarte zonnebril op, praatte wat sloom en langs mensen heen en bewoog zich alsof ze zich moest concentreren. “Zal wel stoned zijn, net zoals elke toerist in Amsterdam”, dacht ik stereotyperend.

In een lange bruine jurk van fluweel paradeerde ze voorbij. Ze maakte één foto met Van Helsdingen en was ze in een split second al weer verdwenen naar de volgende ruimte. Waar elke bezoeker rustig naar het werk keek, op de bankjes ging zitten of rondwandelde, ging Lizzo voor de full experience. Ze ging, samen met haar vriend, volledig ontspannen op de grond liggen, genoot van de kunst en legde het vast met haar telefoon. Nét een normaal genietend mens, maar dan met een bodyguard van 2 meter erachter.

Lizzo maakte een “tripje”

Achteraf werd de vluchtige – en eenzijdige – ontmoeting nog uitgebreid besproken. Was ze écht stoned? Was ze gewoon altijd zo? Werd ze verlegen of gehinderd doordat ze gestoord werd op haar avondje uit? Speculaties werden uitgesproken, voorbarige conclusies werden getrokken en uiteindelijk was er, natuurlijk, geen enkel correct scenario. Via een (inmiddels verwijderde) post op TikTok verklapte ze dat ze de “ultimate Amsterdam-experience” had beleefd door een portie truffels te nemen voor haar bezoek aan Nxt Museum. Tja.. óók Lizzo had het artikel al gelezen vrezen we. Vrij asociaal en ook nog eens een slecht idee, de avond vóór een optreden voor zo’n 17.000 mensen, lijkt ons zo.

@sophiehndrks

Wait for it 😱 #lizzo #nxtmuseum #amsterdam #dutch #lizzobeeating #naturalhabitat

♬ The Sign – Lizzo

Lewis Capaldi heeft last van Tourette tijdens optreden, publiek neemt het van hem over

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.