Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Beauty 15 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

Beauty-mogul Trinny Woodall neemt viral TikTok trends onder de loep

TikTok staat vol met de meest interessante beauty-hacks, huidverzorgingstips en opmerkelijke trucjes. Een groot aantal hiervan ziet er veelbelovend uit, maar of het nou echt zo goed werkt weet je pas wanneer je het zelf uitprobeert. Bespaar jezelf een hoop tijd, producten en moeite, want Trinny Woodall (oprichtster van Trinny London) was ons voor en nam vijf trends onder de loep.

Van slugging tot hulp van aardappelen.

Trend #1: Siliconenpleisters tegen fijne lijntjes

Al jarenlang worden siliconenpleisters gebruikt om fijne lijntjes (ook wel rimpels) te vervagen – vraag maar aan je moeder. De vraag is nu of het werkt?

Voor de duidelijkheid: de siliconen zelf zullen in principe niets voor je doen. De flexibele, transparante stof zal er enkel voor zorgen dat je huid wordt afgesloten en dat eventuele afvalstoffen hun weg niet naar buiten je huid zullen vinden. Het enige waar dit wel voor kan werken is om littekens te verhelpen. De pleisters vormen een extra barrière op de huid en houden vocht vast waardoor de juiste omgeving voor genezing ontstaat. Ook oefenen de pleisters een zachte druk uit die ervoor kan zorgen dat verhoogde littekens geëgaliseerd worden. Bij fijne lijntjes werkt dit op dezelfde manier.

De pleisters zullen de rimpeltjes gladstrijken en opvullen als een soort shapewear. Het nadeel is dat het resultaat van korte duur is. Zie het als een handige truc voor een gladde huid voordat je naar een evenement gaat.

Nóg makkelijker is natuurlijk het gebruiken van het bestverkochte product van Trinny London, de Miracle Blur. De transparante crème vervaagt fijne lijntjes, poriën en acne-littekens voor een gladde en egale huid in een handomdraai. Geen siliconen meer nodig dus.

Trend #2: Aardappels tegen puistjes

Verrassend als het klinkt zijn onze Hollandse aardappelen voor meer doeleinden geschikt dan enkel het koken, bakken, frituren en (ons lievelingsdeel) eten. Een aardappel bevat vitamine C en een enzym genaamd catecholase. Deze middelen zorgen in skincare voor het voorkomen van donkere kringen en werken als exfoliant. Klinkt ideaal natuurlijk, als effect van de goedkope aardappel, maar toch is het beter om deze ingrediënten te gebruiken in huidverzorgingsproducten die speciaal daarvoor zijn samengesteld.

Hoewel aardappelen een positief effect kunnen hebben op puistjes, zijn ze geen langetermijnoplossing, en de resultaten zijn niet te vergelijken met een goede huidverzorgingsroutine.

Trend #3: Slugging

Iedereen die wel eens droge lippen heeft, heeft wel een potje vaseline in huis. Bij slugging gebruik je dit petroleumproduct als laatste stap in je nachtelijke skincare routine om je producten te helpen absorberen. Volgens skincare deskundigen voegt Vaseline geen vocht toe aan de huid, maar wordt het wel ingesloten, hersteld en vastgehouden.

Als je een héél droge huid hebt zul je zeker baat hebben bij deze extra laag, maar alleen als je er een laagje vochtinbrengende ingrediënten onder hebt aangebracht. Sla slugging vooral over als je een vette huid hebt. Hoe meer Vasaline je aanbrengt, hoe groter de kans dat je poriën verstopt zullen raken.

Trend #4: Skin icing

Een oude beauty-trend in een modern jasje. Ijsblokjes over de huid wrijven, je gezicht in koud water te dompelen of theelepeltjes uit de vriezer op je wallen leggen is namelijk niet meer nodig. De techniek is nu geavanceerder geworden met hulpmiddelen zoals gezichtsglobes en cryotherapie-maskers. Ijs vermindert wallen, roodheid en de zichtbaarheid van poriën. Wordt je vaak wakker met gezwollen ogen of een rode huid, dan kan ijs een makkelijke oplossing zijn. Het effect is echter tijdelijk, en zodra je het ijs wegneemt van de huid zullen de roodheid en de huidverslapping gewoon weer terugkeren.

Trend #5: Moisture sandwiching

Bij het Japanse moisture sandwiching breng je verschillende hydraterende producten over elkaar aan op de huid waardoor het vocht echt in de huid doordringt. Voor een optimaal effect is het belangrijk om de lichtere producten vóór de zwaardere producten aan te brengen. Begin met een vochtige huid bijvoorbeeld door een spray, breng hierover een hyaluronzuur-serum aan en top het af met een moisturizer.

Het idee is dat deze reeks stappen écht helpt om het vocht in de huid vast te houden, waardoor je een gladde, stevige en gehydrateerde glow krijgt. Als je bijvoorbeeld eerst je moisturizer aanbrengt, kan je hyaluronzuur-serum (dat een lichtere textuur heeft) de huid niet bereiken. Hyaluronzuur werkt het beste als er water beschikbaar is om in de huid te trekken.

Als de huid droog is, steelt het dit vocht uit de diepere lagen van je huid. Met als gevolg dat de huid uitdroogt en precies het tegenovergestelde doet van wat je had gehoopt.

Editor’s pick: dit zijn de beauty-producten waar wij niet zonder kunnen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.