Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 23 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Vóór 1 april Belastingaangifte ingediend? Zo snel krijg je geld terug

Heb je voor 1 april je Belastingaangifte 2023 ingediend? Dan behoor je tot de groep die als eerst het bericht met de aanslag en eventueel geld terug krijgt.

Voor alle duidelijkheid: een exacte datum waarop jij je geld terugkrijgt (of moet betalen), kan de Belastingdienst niet beloven. Feit is dat als de aanslag op je deurmat ligt, het geld meestal binnen een aantal dagen op je rekening staat. Moet je juist geld betalen, dan heb je meer tijd nadat de blauwe enveloppe met de aanslag op je deurmat is gevallen.

Belastingaangifte 2023 vóór 1 april ingediend

Sinds 1 maart 2024 kon je de Belastingaangifte 2023 indienen en daarvoor had je tot 1 mei 2024 de tijd, tenzij je uitstel hebt aangevraagd. Wijzelf behoren tot de groep die dit klusje tot het laatste moment uitstelt, maar er zijn ook miljoenen early birds.

Door de Belastingdienst worden belasting betalende Nederlanders wat betreft het indienen van de Belastingaangifte 2023 ingediend in twee groepen. De groep die vóór 1 april 2024 aangifte heeft gedaan, krijgt sowieso vóór 1 juli 2024 bericht. Dat bericht is je aanslag. Heb je in april aangifte gedaan, dan probeert de Belastingdienst binnen 3 maanden een bericht te sturen.

Geld terug of juist betalen?

Heel simpel: als je in 2023 meer belasting hebt betaald dan je verschuldigd was en je de Belastingaangifte 2023 op juiste wijze ingevuld hebt, dan krijg je geld terug. Dit gaat volledig automatisch. Het bedrag wordt binnen één week na het bericht met de aanslag teruggestort op je bankrekening. Onze ervaring is dat dit meestal zelfs al een dag na het bericht van de Belastingdienst is.

Het kan ook zijn dat je minder belasting hebt betaald dan je eigenlijk zou moeten doen. Dit bedrag moet je binnen zes weken na de aanslag terugbetalen. Dat gaat niet automatisch, en er zijn mogelijkheden voor een betalingsregeling.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.