Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Nieuws 18 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Oh no! De legendarische Berghain sluit misschien dit jaar nog haar deuren

De Berghain is misschien wel de meest bekende én gevreesde club ter wereld. Want we weten allemaal dat de kans groot is dat je niet binnenkomt, nadat je vijf uur in de rij hebt gestaan. Slecht nieuws voor de liefhebbers van de technotempel: een insider zegt dat de legendarische club waarschijnlijk haar deuren sluit aan het einde van dit (!) jaar.

Tijd om een ticket naar Berlijn te boeken, dus.

Gaat de Berlijnse Berhain dicht?

Berghain, de Berlijnse nachtclub die bekend staat om zijn strikte deurbeleid en exclusiviteit, sluit wellicht eind 2022 haar deuren. Als je er zelf nog niet geweest bent, dan heb je er waarschijnlijk wel verhalen over gehoord. Van afgeplakte telefoons tot topless dansen: de gelukkigen die binnenkomen feesten er in alle vrijheid. Ook Nederlandse dj’s als Job Jobse en KI/KI staan er weleens achter de decks.

In tijden van COVID-19 opende Berghain haar deuren voor het grote publiek, als kunstgallerij. De imposante ruimte werd getransformeerd door een broedplaats voor jong, kunstzinnig talent.

Berghain startte ooit als Ostgut Ton, wat nu een platenlabel is. Of nouja, onlangs stopte dat label er dus mee, wat voor de nodige onrust zorgt. Zoals gemeld door Faze Magazine, hebben interne bronnen gedeeld dat Berghain later dit jaar zal sluiten, ondanks dat de wereld meestal weer open gaat sinds de pandemie voor het eerst uitbrak in 2020.

“The Berghain is closing forever – the final end will come this year,” vertelt een bron. Een andere bron vervolgt “One of the founders has already been paid out and is said to be staying in the countryside in Brandenburg. The others simply ‘don’t feel like it’ anymore and have other life plans in mind.” 

Het nieuws is nog niet door de club of één van de eigenaars bevestigd, dus we wachten het in spanning af – en hopen stiekem op goed nieuws.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.