Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Sparen 16 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben jij de grip op je geld verloren? Met deze besparingen zijn jouw financiën straks weer in orde

We weten vaak dat we even wat rustiger aan moeten doen met ons geld, maar hebben geen idee hoe. We doen toch al best zuinig? En doen toch ook weinig impulsaankopen? Soms hebben we de grip over ons eigen uitgavepatroon verloren, dan komen deze bespaartips erg goed van pas.

Wat we ook doen, het geld blijft eruit vliegen.

Ben jij de grip op je geld verloren? Met deze besparingen zijn jouw financiën straks weer in orde

Marieke Tiesinga, adviseur Maatschappelijke Impact bij SNS heeft een paar handige tips op een rij gezet.

Bespaar op dingen die jij minder leuk vindt

Neem je uitgaven onder loop: waar geef jij je geld precies aan uit? Maak hierin een onderscheid tussen de dingen waar jij wel én niet energie uithaalt. Besparen op leuke dingen houd je vaak op de lange termijn niet vol. Dat verplichte etentje met een verre kennis? Cancel het! En spendeer jouw geld en aandacht aan de dingen die je écht leuk vindt.

Ga niet met honger boodschappen doen

We all know it: met honger boodschappen resulteert in het kopen van veel snacks. Maak een boodschappenlijstje en houd je eraan. Op deze manier koop je geen onnodige dingen. En let op de bukboodschappen! Duurdere producten staan vaak op ooghoogte. Even bukken en strekken scheelt heel wat euro’s.

Stop altijd wat eten en drinken in jouw tas

Die to go koffies zijn heerlijk, maar elke dag een latte van € 3,50 tikt aan. Investeer in een goede koffiemachine thuis en neem jouw koffie in een thermosfles mee. Jouw bezoek zal er ook nog blij mee zijn!

Vintage shoppen

Tegenwoordig is alles tweedehands beschikbaar. Heb je een mooi vest gezien in de winkel? Check of je het online tweedehands kan vinden. Scheelt je waarschijnlijk een heleboel geld. Niet te vinden? Doe dan eens aan de 30-dagen-regel.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.