Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Money 11 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Toch geld sparen in deze dure tijden? Met de 30-dagen-regel lukt dat

Die inflatie van 17% (!) is ons niet in de koude kleren gaan zitten. We merken overal dat de prijzen hoger liggen dan voorheen, waardoor rondkomen met ons oude vertrouwde salaris steeds lastiger wordt. Toch geld sparen? Met deze truc kan het.

Velen van ons zijn blij als we aan het einde van de maand rondkomen. Daarom is sparen niet voor iedereen prioriteit, wat begrijpelijk is. Toch is het hebben van een financiële buffer verstandig. Of misschien wil je volgend jaar op vakantie, maar weet je even niet met welk geld je daarvoor gaat sparen. Met de 30-dagen-regel kom je een heel eind op weg.

Toch geld sparen? Maak kennis met de 30-dagen-regel

De spaarregel van 30 dagen is een eenvoudige, gemakkelijk te volgen strategie die je helpt je impulsuitgaven te beperken en je spaarrekening te verhogen.

Hoe werkt het?

Als je op het punt staat om een impulsaankoop te doen of iets onnodigs te kopen, stop dan met wat je aan het doen bent. Je gaat het namelijk (nog) niet kopen. Geef jezelf 30 dagen de tijd om over de aankoop na te denken. Zit het daarna nog steeds in je hoofd? Dan ben je free to spend. 

En wat een impulsaankoop is, dat is heel breed. Het kan dat ene paar laarzen zijn van €200, maar ook dat broodje op vrijdagmiddag van €6,50. Bedenk wat onnodige aankopen zijn en wat haalbaar is met jouw inkomen.

Next level gaan?

Door minder impulsaankopen te doen bespaar je automatisch geld. Maar wil je echt progressie zien op je spaarrekening? Maak dan alvast het bedrag van de impulsaankoop (die je niet doet) over naar je spaarrekening. Zo maak je gedurende de maand grote en kleine bedragen over naar je spaarrekening.

Mocht je na 30 dagen toch een aankoop willen doen, dan kan je dit apart gezette geld gebruiken. Maar wedden dat dit nieuwe saldo toch wel erg lekker staat?

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.