Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 7 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Cheers! De 3 beste bartenders van Nederland delen hun ultieme zomercocktail

Het weekend staat voor de deur en dat betekent voor velen dat het tijd is voor een borrel. Til je vrijmibo eens naar een hoger niveau met de zomercocktails van Nederlands beste bartenders. Dan is nog eens borrelen op niveau.

Er is één zekerheid in de zomer: als de zon begint te schijnen verschijnen de gin-tonics als vanzelf op tafel. Ze zijn verfrissend en licht en dus perfect om in de zomer de dorst mee te lessen. Ondertussen toch last van wat gin-tonic-moeheid? Drie van de beste bartenders van Nederland creëerden drie nieuwe zomerdrankjes, waarvoor ze inspiratie vonden in dé nieuwe cocktailbestemming van Europa: Athene.

De 3 beste bartenders van Nederland delen hun ultieme zomercocktail

In de Griekse hoofdstad lijken de nieuwe cocktailgoden op te zijn gestaan. De stad staat dit jaar zelfs met drie bars in The World’s 50 Best Bars: Line, Baba au Rum en The Clumsies.

Joep van Koolwijk (Tales & Spirits), Osvalds Rinkis (The Tailor) en Tim Lefèvre (Door74) trokken Griekse hoofdstad in, op zoek naar inspiratie. En daar kwamen deze goddelijke recepten uit voor zomercocktails.

BONNE JOURNÉE

Door Tim Lefèvre van Door 74

Dit heb je nodig: 40ml Fords Gin, 15ml (ongezoete) cranberrysap, 15ml Monin Hibiscussiroop*, 60ml Kriekbier bijv. Fontein of Kriek Boon en een stukje citroenschil en/of een Maraschino-kers.

Zo maak je ‘m: vul een wijnglas met ijsblokjes. Schenk alle ingrediënten in het glas en roer voorzichtig. Garneer met een stukje citroenschil en/of een Maraschino-kers op een prikkertje.

SEE THEM COMING

Door Osvalds Rinkis van The Tailor.

Dit heb je nodig: 25 ml Jack Daniel’s Bonded, 25 ml Strega of een ander zoet kruidenlikeur, 25 ml Aperol, 35 ml limoensap, een paar druppels zout water en limoenschil,

Zo maak je ‘m: vul een klein coupeglas met ijsblokjes om hem wat te koelen. Vul een shaker met ijsblokjes. Shake alle ingrediënten in de shaker. Gooi het ijs uit het glas. Schenk de cocktail door een klein zeefje uit in het glas. Garneer met een stukje limoenschil op de rand.

DIONYSOS’ DISPOSITION

Door Joep van Koolwijk van Tales & Spirits.

Dit heb je nodig: 40ml Fords Gin, 10ml citroensap, 10ml limoensap, 10ml suikersiroop, 3 plakjes komkommer, 2 scheutjes sinaasappelbitters, een takje rozemarijn en Karanika Cuvée Spéciale 2020 of een andere bruisende wijn.

Zo maak je ‘m: Vul een hoog glas met ijsblokjes. Vul een cocktailshaker met ijsblokjes. Schenk alle ingrediënten, behalve de bruisende wijn, in de shaker. Shake alles kort door. Schenk de cocktail door een zeefje uit in het glas. Top het drankje af met de Karanika Cuvée Spéciale 2020 of een andere bruisende wijn totdat het glas mooi vol zit. Garneer met twee plakjes komkommer en een takje rozemarijn.

Liever buiten de deur een drankje doen? Dit zijn de leukste cocktailbars van Amsterdam.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.