Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 15 jun 2023
Leestijd: 5 minuten

Zomers genieten: dit zijn de 17 beste terrassen in Amsterdam aan het water

De zomer is toegeslagen en dat betekent dat we weer massaal het terras opzoeken. Met temperaturen boven de 25 graden Celsius zoeken we graag de verkoeling op aan het water. Dus hierbij (misschien wel) de belangrijkste guide voor de zomer: dit zijn onze favoriete terrassen in Amsterdam op en aan het water.

Op deze 17 plekken ga je zitten en kom je niet meer van je stoel.

De 17 beste terrassen in Amsterdam aan het water

Want zo’n kabbelende gracht geeft toch wat extra *spice* aan je avond.

1. Café Marcella

Nieuw in de stad is Café Marcella. Aan de prinsengracht, vlakbij de Amstel, vind je het schattige terras op het water. De zaak heeft sinds kort een nieuwe eigenaar, waardoor de bruine kroeg in een modern jasje is gehesen. Nog steeds dezelfde gezelligheid, maar dan met een veel fijnere kaart.

2. Waterkant

Een bekende plek aan het water is Waterkant. Onder de kenmerkende spiralen torens bij Elandsgracht huist Waterkant met een gezellig terras. Voor zon, water en een ongedwonen sfeer ben je hier aan het juiste adres.

3. Pllek

Pllek, ook wel het strand van Amsterdam genoemd, beschikt over alles wat je wil op een zomerse dag. Zand, zon en water: alleen nog een drankje erbij en je dag is compleet.

4. Café Lennep

In Amsterdam Oud-West vind je Café Lennep, die bekend staand om hun terras op het water. Wanneer het warm is, is dit een van de fijnste plekken om te zitten.

5. StrandZuid

Een koele oase opzoeken als de warmte naar je bol stijgt? Bij StrandZuid kom je tot rust op een zomerse avond. Check wel even de openingstijden van het terras, want het wil nog weleens zijn dat het terras wat vroeger op de avond sluit.

6. Bam Boa

Een van onze favorieten is Bam Boa. Op de Amstel, een kaart gevuld met dingen als zalm tataki en bao buns, een heerlijke witte sangria en een overload aan rotan in het interieur. Meer zomer dan dit wordt het niet.

7. Kikkie van de Prinsensluis

In hartje centrum vind je Kikkie op de hoek van de Prinsengracht en de Prinsenstraat. Aan de gracht strijk je neer op een van de schattige stoeltjes of krukje. En als je er bent, vergeet dan niet de krokante gebakken aardappels te bestellen.

8. Neef van Fred

Een nieuwe aanwinst voor de Jan Evertsen is de Neef van Fred. Afkomstig van dezelfde groep als Bonnie, Arie en Polly. Het verschil met de rest? Bij Neef van Fred zit je heerlijk op de gracht, op een drijvend terras.

9. Lokaal van de Stad

Op en aan het water borrelen doe je bij Lokaal van de Stad. Vooral ‘s avonds vind je hier die zwoele zomerse sfeer. Dus heb jij een date deze zomer? Dan is dit de uitgewezen plek om neer te ploffen.

10. Marie

Als je voor de luxe ervaring wil gaan, dan is Marie in het L’Europe Hotel perfect. Hier ervaar je de Franse Côte d’Azur -sfeer, maar dan aan onze eigen Amstel. De kaart barst van de verfijnde gerechten met een Franse inslag.

11. Café de Jaren

Een paar deuren verderop vind je de layed back versie van Marie, namelijk Café de Jaren. Ze beschikken over zo’n zelfde terras – alleen dan allemaal net iets laagdrempeliger (en minder luxe). Dus ga je voor een snelle hap met een biertje? Dan zit je hier lekker.

12. Café de Ceuvel

In Amsterdam-Noord, aan de Papaverweg, vind je Café de Ceuvel. Een plek die allesbehalve Amsterdams aanvoelt. Door het gezellige terras, de tenten en de schattige hoekjes voelt het alsof je even de drukte van de stad ontvlucht.

13. George Marina

Als je een stuk richting de Omval rijdt, kom je vanzelf langs George Marina: de marine-zaak van de George-keten. Als je zin hebt om sushi, sashimi en zeebaars te klappen op een ruim terras, dan ben je hier aan het juiste adres.

14. Vessel

Vessel, gevestigd in de hippe Amsterdamse Houthavens, is dé plek voor een ontspannen ontbijt, spontane Sunday Brunch, informele lunch en uitgebreid diner – allemaal op een prachtig terras aan het water.

15. Gent aan de Schinkel

Bij Gent aan de Schinkel voelt het eventjes alsof je bij een knus dorpscafé een biertje drinkt. En voor bier zit je hier goed, want de kaart biedt keuze uit talloze Belgische bieren.

16. De Ysbreeker

De Weesperzijde, waar de Ysbreeker zicht bevindt, heeft iets magisch.  Ook biedt de uitgebreide kaart voor ieder wat wils. Wij snappen daarom ook wel waarom dit terras altijd ramvol zit.

17. Mr. Porter

Op het dak én aan het water. Want Mr. Porter beschikt over een 22-meter lang zwembad. Mocht te tussen het eten en drinken een opvlieger krijgen, dan dip je even met je voeten in het frisse water. Op een hete zomerdag is het heerlijk genieten hier.

18. Klaproos

In Amsterdam-Noord, vlakbij De Ceuvel, zit Klaproos gelegen in een halfronde loods. Aan het einde van die halfronde loods vind je een fijn terras. Extra lekker: je kunt de tafels op het terras ook reserveren.

Maakt het water jou niet zoveel uit? Dan hebben we hier nog een fijn overzicht van andere zonnige terrassen in onze hoofdstad.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.