Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 8 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

De zon schijnt – dit zijn de fijnste terrassen in Amsterdam om te genieten van het weer

Er staat een zonnig weekend voor de deur en dat betekent maar één ding: we gaan het terras op. Maar waar zit je het lekkerst? Wij maakten een selectie voor je van onze favoriete plekjes in Amsterdam, waar je geniet van het heerlijke weer.

Want hallo, die schaarse zonnestralen laten wij écht niet aan ons voorbijgaan.

9x de fijnste terrassen in Amsterdam

Tip: veel van deze terrassen zijn zeer geliefd. Dus van te voren reserveren is een aanrader.

1. Lion Noir

In de rumoerige Regluliersdwarsstraat vind je Lion Noir. Wanneer je in de prachtige achtertuin aankomt begeef je je in een oase van rust – een uniek stukje Amsterdam

Reguliersdwarsstraat 28, Amsterdam – lionnoir.nl

2. Bonnie

Wij zijn fan van Bonnie. De eenvoudige (maar heerlijke) kaart, de gezellige plek langs de Amstelveenseweg en de gemoedelijke sfeer maken dit een plek naar ons hart.

Amstelveenseweg 226HS – bonnie.goudvisch.nl

3. Morgan & Mees

Voor een zwoele zomeravond is dit een fantastische plek. Het mooie pand aan de Tweede Hugo de Grootstraat bezit over een fijn terras, waar ze zon lang schijnt.

Tweede Hugo de Grootstraat 2-6 – morganandmees.com

4. Café Restaurant Nieges

Water, zon en een uitgebreide kaart: wat wil je nog meer?

Westerdoksdijk 40 – caferestaurantnieges.nl

5. Marathonweg

Marathonweg vind je in Oud-Zuid op de (je raadt het al) Marathonweg. Ze hebben een ruim opgezet terras (zie je niet vaak in Amsterdam) en ze serveren lekkere hapjes en goede pizza’s.

Marathonweg 1-5 – marathonweg.com

6. Louie Louie

Op het zonnigste plekje in Amsterdam-Oost vind je Louie Louie. Ze hebben hier cocktails in kannen, heerlijke gerechten om te delen en het is er altij gezellig druk.

Linnaeusstraat 11 – louielouie.nl

7. De Plantage

Ga je voor een romantische, dromerige setting? Dan is De Plantage de juiste plek. Het terras ligt aan Artis en de kaart is verfijnd: wij zijn fan.

Plantage Kerklaan 36 – caferestaurantdeplantage.nl

8. De Tulp

Een klassieker, maar altijd gezellig. In de Pijp vind je niet veel zon, behalve op het Marie Heinekenplein. Wanneer het terras sluit kan je zelf nog een dansje doen bij de Tulp binnen. Wordt gezellig, beloofd.

Marie Heinekenplein 33 – detulp.amsterdam

9. De Neef van Fred

Niet aan het water, maar óp het water. De Neef van Fred is familie van Bonnie en Arie, en dat betekent veel goeds. Op de zonnige dagen is dit een van de betere plekjes in Amsterdam.

Jan Evertsenstraat 41H – deneefvanfred.goudvisch.nl

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.