Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Body & Mind 10 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Better safe than sorry: met deze dingen wil je rekening houden voor je op Tinder-date gaat

Van een snelle hook-up tot een langdurige relatie: waar je ook naar op zoek bent, Tinder is je beste vriend en helpt jou bij het samenstellen van een selectie geschikte date-kandidaten. Al voelt het swipen van persoon naar persoon soms een beetje als een oppervlakkige vleeskeuring, zodra je wat matches hebt kunnen hier wel degelijk leuke gesprekken uit ontstaan.

Misschien is een gesprek zelfs zó leuk dat het leidt tot een afspraakje in het echt. Wij zetten drie belangrijke punten op een rijtje voor het ontmoeten van je Tinder-match (of match op een andere datingapp) in real life.

Tinder

Tinder is nog altijd een super populaire manier voor veel mannen en vrouwen om een date te vinden. Vooral de afgelopen twee jaar werden datingapps veel gebruikt, omdat nieuwe mensen ontmoeten in bijvoorbeeld een club of bar lastig werd door de lockdowns. Gelukkig gaan er super veel Tinder-succesverhalen rond, maar er zijn ook verhalen van mensen waarbij hun Tinder-date wat minder goed verliep.

Zo werd er de afgelopen weken veel gepraat over de documentaire The Tinder Swindler, die het verhaal vertelt van verschillende vrouwen waarin hun Tinder-match met Simon Leviev uitliep op een ware nachtmerrie. Nu is dit natuurlijk een extreem voorbeeld, maar er zijn nog tal van andere manieren waarop jouw Tinder-date misschien anders kan verlopen dan verwacht. Kom dus niet voor verassingen te staan en be prepared, ladies.

1. Laat áltijd iemand weten waar je bent

Het klinkt zo vanzelfsprekend: houd een bekende op de hoogte wanneer je iemand van het internet voor het eerst gaat zien. Toch gebeurt het nog vaak dat vrouwen niet laten weten met wie en waar ze afspreken wanneer ze op een eerste Tinder-date gaan. Wellicht spreek je liever niet over je dating life met anderen of schaam je je er zelfs een beetje voor dat je iemand van Tinder ontmoet.

Dit is begrijpelijk, maar voor je eigen veiligheid is het toch écht slim om even met iemand te delen met wie je afspreekt en waar je heen gaat. Hoewel het in de meeste gevallen heus wel goed zit, heeft helaas niet iedereen die je op het internet ontmoet de juiste intenties.

2. Neem je eigen condooms mee naar de date

Hoewel niet iedereen dit toe zal geven, gebruiken veel mensen Tinder voor het vinden van een seksdate. Als de dag van je afspraakje dan éindelijk daar is, wil je natuurlijk dat alles zo soepel mogelijk verloopt.

Het is daarom als vrouw zijnde niet erg slim om er altijd maar vanuit te gaan dat je date condooms meeneemt. Mocht dit namelijk niet het geval zijn en je hebt zelf ook niks bij je, kan het nog wel eens zijn dat je een beslissing neemt waar je later spijt van krijgt door onbeschermde seks te hebben. Neem daarom het heft in eigen handen en zorg voor je eigen condooms.

3. Vertrouw op je (onderbuik)gevoel

Al zal het niet áltijd zo zijn, je intuïtie heeft vaak gelijk. Ontmoet je je Tinder-date voor het eerst en is het toch niet helemaal wat je verwacht had of heb je er een slecht gevoel bij? Wees dan niet bang om naar je gevoel te luisteren en weg te gaan.

Veel vrouwen vinden vinden het lastig om aan te geven dat een date niet helemaal is wat ze zoeken en blijven met tegenzin. Maar onthoud dat het echt helemaal oké is om zoiets aan te geven. Eerlijkheid duurt tenslotte het langst.

In het uitzonderlijke geval dat je écht een slecht gevoel hebt bij de persoon die tegenover je zit, is het misschien beter om dit niet eerlijk te zeggen maar om ongezien weg te gaan. Probeer boven je angst te staan en blijf niet zitten, maar wees scherp en probeer meteen een vluchtroute te bedenken voor het misschien te laat is. Stuur je locatie door naar een vriendin zodat die je tegemoet kan komen en maak dat je weg komt. Is de situatie zorgelijk? Bel dan de politie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.