Britta van Aggele
Britta van Aggele Reizen 4 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Niet alleen lekker om te drinken: Deze verrassende wellness-ervaring met bier vind je in Slovenië

Bij het denken aan Slovenië, flitsen prachtige natuurlandschappen, sfeervolle kastelen en het heerlijke eten vast als eerste door je hoofd. Dit heeft het land allemaal te bieden, maar wat veel mensen nog niet weten is dat Slovenië ook op het gebied van wellness vol verrassingen zit.

Ik, NSMBL’s Britta, trok voor vier dagen door dit verrassende land en ontdekte wat het allemaal te bieden heeft. Mijn absolute favoriete ontdekking? Dat was zeker de unieke wellness-ervaring met bier in Laško.

Wellness-ervaringen met bier

In Slovenië maken de mensen graag gebruik van lokale producten. Niet alleen in de onweerstaanbare gerechten die door het hele land geserveerd worden, maar ook in de wellness behandelingen die ze aanbieden. Zo ook bij Thermana, waar ze voor hun biermassage gebruikmaken van lokaal gebrouwen bier uit Laško. Slovenië staat bekend als een van de grootste hopproducenten en hiervan wordt al sinds 1825 bier gebrouwen in Laško. En hoewel je het in eerste instantie niet meteen zou denken, blijkt bier een ideaal ingrediënt te zijn voor een ontspannende massage.

De hop in bier staat namelijk bekend om zijn rustgevende en kalmerende werking op je lichaam. Daarnaast zit deze bierbehandeling boordevol vitamine E, wat niet alleen je huid beschermt, maar ook de vernieuwing ervan bevordert. Tijdens de massage worden bier, oliën en extracten gecombineerd, wat niet alleen op korte termijn wonderen verricht voor je huid, maar ook op lange termijn bijdraagt aan de vitaliteit en textuur ervan. Mijn huid voelde na de behandeling namelijk nog dagenlang zijdezacht aan.

doen in Slovenië wellness bier
Britta van Aggele

Naast de full-body biermassage van 60 minuten (voor €64) en de rugmassage met bier (voor €32), biedt Thermana ook nog andere verrassende behandelingen aan met bier. Gasten kunnen kiezen uit verschillende gezichts- en lichaamsverzorging behandelingen met bier, waaronder zelfs een bierbad voor twee personen. Deze behandelingen worden bij Thermana speciaal afgestemd op verschillende huidtypes, waarbij sommige behandeling zijn gericht op hydratatie, terwijl andere behandelingen zich focussen op het diepgaand voeden van je huid. Hierdoor zijn de bierbehandelingen zowel geschikt voor jong als oud, man en vrouw.

Culinair avontuur met bier in de hoofdrol

Om deze wellness-ervaringen met bier volledig te omarmen, kan je bij Thermana ook genieten van een culinair avontuur waarin bier de hoofdrol speelt. Het menu is gevuld met veel verrassende smaken, die stuk voor stuk worden versterkt door verschillende biersoorten.

doen in Slovenië wellness bier
Britta van Aggele

Eet je geen vlees? Helemaal geen probleem! Het restaurant van Thermana biedt voor vegetariërs een speciaal menu aan zodat ook zij van deze unieke ervaring kunnen genieten.

Wil je meer ontdekken?

Naast de geweldige wellness-ervaringen in Slovenië heeft het land nog veel meer te bieden. In een eerder geschreven artikel zet ik 7 activiteiten en hotspots voor je op een rij en vertel ik waarom deze tips jouw trip gegarandeerd onvergetelijk gaan maken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.