Julia Schaap
Julia Schaap Bizarre Bekentenis 4 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Nina (22): ‘Ik durf mijn vriend niet voor te stellen aan mijn ouders door hun ongeïnteresseerde houding’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Nina* (22), die haar vriend niet aan haar ouders durft voor te stellen.

Hi Nina, kan je ons wat meer vertellen over jouw relatie?

“Vorig jaar leerde ik mijn vriend Mark* kennen. Hij komt uit een welvarende familie met een mooi huis en dure vakanties, terwijl ik in een rijtjeshuis woon en nog nooit verder ben gekomen dan een camping in Spanje. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben nooit iets tekort gekomen, maar mijn ouders zijn enorm verschillend vergeleken met de ouders van mijn vriend. Terwijl zijn ouders erg open zijn, waardoor ik me enorm welkom voelde, zijn die van mij het tegenovergestelde. Ze zijn erg nuchter en niet zo geïnteresseerd in het leven van nieuwe liefdes. Ik spreek uit ervaring, want mijn exen zagen ze ook niet zitten. Laat staan iemand uit een ‘kakkerige’ familie, mijn ouders vinden dat al snel opscheppers.”

Hoe ging het er bij de vorige exen aan toe?

“Toevallig kwam mijn eerste ex ook uit een rijkere familie, waar mijn ouders niks van moesten. Ze vonden het ‘patsergedrag’ en deden geen moeite om hem beter te leren kennen. Dit schrok mijn ex nogal af, waardoor er nooit een goede band ontstond. Hierdoor besloot ik mijn volgende vriend pas na een lange tijd voor te stellen. Ik vind het zelf wel belangrijk om een goede band te hebben met mijn schoonouders en ik wil ook graag dat Mark goed kan opschieten met die van mij. Toch ben ik erg bang dat hij mijn ouders helemaal niks vindt. Mark is nog nooit bij ons op bezoek geweest, ik ga altijd naar hem toe. Hierdoor heb ik het idee dat hij me niet écht kent.”

Wil je hem nooit voorstellen aan je ouders?

“Mark vraagt af en toe wel wanneer hij mijn ouders gaat ontmoeten, maar ik schaam me soms gewoon een beetje als mijn ouders nogal neerbuigend en ongeïnteresseerd doen naar mensen met veel geld. Ik heb weleens laten doorschemeren dat mijn ouders anders zijn dan ik, maar dat maakt hem niks uit. Ik wil ook niet dat Mark het gevoel krijgt dat ik mij voor hem schaam, want het is juist het tegenovergestelde. Mijn ouders weten ook dat ik een relatie heb, maar dat heb ik ze zelf gezegd en daarna hebben ze hier nooit meer naar gevraagd.”

Waar ben je bang voor?

“Ik ben vooral bang dat Mark het niet ziet zitten om mijn ouders als schoonfamilie te hebben. Ik weet dat hij gek is op mij en dat mijn ouders niet de reden moeten zijn om een relatie te verbreken, maar ik ben bang dat Mark zich nogal oncomfortabel voelt als hij met mijn ouders is. Uiteindelijk zal ik hem toch moeten voorstellen en de enige oplossing is dat ik hem erg goed moet voorbereiden op dat moment. Als ouder wil je toch ook met je schoonzoon willen opschieten? Wellicht wordt het de vader van hun kleinkinderen. Ik hoop dat het uiteindelijk allemaal wel meevalt en ik me te druk maak.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Laure (25): ‘Ik ben naar bed geweest met een vriend van mijn vriend’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.