Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 15 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Bij deze nieuwe restaurants in Amsterdam wil je een reservering maken

Ontdek de reurige wereld van Amsterdam’s gastronomie. Te midden van de bruisende stad opent de ene na de andere verrassende eetgelegenheid haar deuren. Nieuwe hotspots poppen uit de grond alsof het niets is. Maar bij welke nieuwe restaurants wil je echt een reservering maken?

En beter nog: bij welke wil je OP TIJD een reservering maken? Want zoals velen weten, is op de gok binnenlopen bij veel hotspots kansloos. Reservering is key – en dat doe je bij deze zaken.

Zes nieuwe restaurants in Amsterdam

Sinds de laatste keer dat we schreven over nieuwe restaurants, zijn er alweer een heleboel nieuwe tentjes geopend.

THE SIREN

Binnenkort wordt het Rokin in Amsterdam verrijkt met de betoverende aanwezigheid van The SIREN, een gloednieuwe culinaire hotspot van het getalenteerde team achter SECRET GARDEN. Deze zaak biedt een unieke ervaring waar culinaire verfijning, een weelderig design en bruisende energie samenkomen. Dit restaurant, bar en ontmoetingsplek belooft een reis door de Zuid-Europese Mediterrane keuken, met gerechten uit Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland.

Het interieur, ontworpen door Architect Will Erens, weerspiegelt de schoonheid van het Middellandse Zeegebied met marmeren en koperen accenten die zorgen voor een betoverend effect. THE SIREN opent haar deuren in de tweede week van mei.

BENNIES

In de Schinkelbuurt vind je het pas geopende BENNIES. Wellicht heb je al beelden van een fantastische voorafje voorbij zien komen, want dit restaurant is perfect voor alle meiden die van snacks en esthetiek houden. Je bestelt er namelijk klassiekers en verfijnde gerechten. Van mini frikandellen speciaal tot saffraanravioli.

SHOWW

Bij restaurant SHOWW, van chef Dorus Floris en sommelier Lendl Mijnhijmer, komt eten en entertainment weer samen. Met de ambiance hebben zij sfeer gecreëerd die aanvoelt als een warm bad en waarin jij je ogen uitkijkt. Dit belooft wat te worden.

Tilla Tec

Wie heimwee heeft naar club De School, en diens Restaurant DS, kan sinds afgelopen weekend terecht bij Tilla Tec. Dit concept opende aan het geliefde LTS-gebouw aan de Jan Bremenstraat. Naast een club, beschikt Tilla Tec ook over een restaurant en café. En naar wat blijkt, zelfs ook een terras in de binnentuin. Het is nog een beetje vaag hoe of wat, maar dat maakt het ook extra spannend.

JABOB

Aan de Jacob van Lennepkade zat altijd Dapper, de borrelplek met een heerlijk terras over de brug. Dat terras is gebleven, maar de eigenaren zijn nieuw. De zaak heeft een completen make-over gehad en dat komt de plek ten goede. Bij het gloednieuwe JACOB kan je terecht voor shared dining, lekkere cocktails en een zonnige lunch.

Café Wu

Aan de Dapperstraat vind je sinds kort Café Wu. Café Wu is een moderne bistro, geïnspireerd door de Chinese keuken en cultuur. Timo de Beurs serveert spannende gerechten van klassiek Chinees tot een vrije interpretatie hiervan met Europese technieken en producten.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.