Fleur van den Berg
Fleur van den Berg Food 6 mrt 2024
Leestijd: 4 minuten

Nieuwe hotspots in Amsterdam: Deze restaurants zijn het bezoeken waard

Er zijn de afgelopen maanden weer heel wat nieuwe restaurants geopend in Amsterdam. Van Franse bistro vol authentieke gerechten tot moderne barstro met de meest bijzondere cocktails. Zo heb je genoeg nieuws te ontdekken en is er voor ieder wat wils.

Wij zetten de nieuwste hotspots voor je op een rijtje. 

Barbounia

Dit nieuwe restaurant is gevestigd in het Conservatorium Hotel, midden in het Museumkwartier. Deze hotspot haalt, onder leiding van chef Schilo van Coevorden, inspiratie uit drie befaamde culinaire culturen: Italië, de Franse Rivièra en Griekenland. Denk aan ravioli met ricotta en courgettebeloemen en Schilo’s signature dish: de gefrituurde Barbounia. De rode mul, waar het restaurant naar vernoemd is. Niet alleen het eten wil je niet missen, de locatie met zijn glazen plafond en aangrenzend terras, maakt de beleving compleet.

Paulus Potterstraat 50, 1071 DB, Amsterdam

Ela Restobar

Ela Restobar heeft zijn naam te danken aan de locatie waar ze gevestigd zijn, namelijk de Elandsgracht. Deze Restobar combineert dan ook Mediterraanse smaken met de Jordanese gezelligheid. Van dinsdag t/m zondag kun je er terecht voor de lekkerste gerechten die bedoeld zijn om te delen met vrienden en familie. Alle ingrediënten voor een gezellige avond dus. 

Elandsgracht 45, 1016 TN Amsterdam

Brasserie Margaux

Dit nieuwe restaurant is te vinden in de Beethovenstraat en is de grotere zus van Café Garçon in Oud-Zuid. Margaux is dé hotspot voor alle liefhebbers van de klassieke Franse keuken. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en diner. Allemaal in Franse stijl. Naast het eten, is het interieur ook helemaal in Franse bistro stijl. Zo waan je je even in Frankrijk, midden in Amsterdam Zuid. 

Beethovenstraat 27-A, 1077 HM Amsterdam

Prins & Aap

Deze hotspot opent binnenkort zijn deuren, maar wij kunnen nu al niet wachten. De barstro is gevestigd in het Andaz Hotel, middenin het centrum van Amsterdam. Hier draait het allemaal om cocktails, gezelligheid, Dutch design en het ontmoeten van nieuwe mensen. Allemaal onder het genot van een lekker hapje. Je kunt er terecht voor een kop koffie en een krantje, of een goed gesprek met vrienden onder het genot van een van de bijzondere cocktails. 

Prinsengracht 587, Ground Floor, 1016 HT Amsterdam

https://www.instagram.com/p/C3K4jsDIjbl/

Vegitalian

Op zoek naar een goed vegetarisch restaurant? Dan ben je bij Vegitalian aan het goede adres. Dit vega(n) Italiaans restaurant was al een succes in Utrecht, maar heeft sinds een aantal maanden nu ook een vestiging in de hoofdstad geopend. Hier gaat lekker eten en hospitality hand in hand met duurzaamheid en dat proef én zie je. De hotspot is zeven dagen per week geopend voor koffie, patisserie, lunch en diner. 

Bilderdijkstraat 158H, 1053 LC Amsterdam

The Seafood Bar

Visliefhebbers komen ook in deze nieuwe locatie van The Seafood Bar weer aan hun trekken. Met een menukaart vol verse vis en schaal- en schelpdieren houden zij hun naam eer aan. De vestiging in de Beurs van Berlage is de vierde in Amsterdam, naast vestigingen in Utrecht en Londen. De historische locatie maakt de belevenis extra bijzonder. Met grote ramen die uitzicht bieden over de stad en het hoge plafond, voel je de geschiedenis van het pand. Je kunt zowel binnen in het bijzondere pand, als buiten op het terras aan het Damrak genieten van de beste ingrediënten en gerechten uit de zee.

Damrak 213, 1012 ZH Amsterdam

Oaxaca

Een nieuwe hotspot waar je écht authentiek Mexicaans kunt eten, dat is Oaxaca. Aan de Spuistraat, In hartje Amsterdam, is sinds kort dit restaurant gevestigd. Met versheid en authenticiteit als belangrijkste pijlers, komen de ingrediënten uit de buurt of rechtstreeks uit Mexico. De guacamole wordt vers aan tafel bereid en de menukaart bestaat uit taco’s met verse tonijn en ceviche maar ook meer avontuurlijke gerechten zoals gefrituurde sprinkhanen. Ondertussen geniet je van verschillende Mexicaanse cocktails en sluit je de avond af met een leches-cake.

Spuistraat 279, 1012 VR Amsterdam

Café Cress

Café Cress recent haar deuren heeft geopend in Amsterdam-Noord. Achter deze nieuwe culinaire aanwinst gaan Jeffrey Klepper, Niamh Groentjes en Cyril Martineau schuil. De menukaart wisselt wekelijks waardoor het altijd verrassend is om hier te komen eten. Martineau struint in de ochtend de Amsterdamse Albert Cuypmarkt af en de ingrediënten die hij hier vindt vormen de basis van de menukaart. Team Cress probeert alles zelf te maken, van azijn tot patisserie en van ijs tot kimchi.

Johan van Hasseltkade 322, Amsterdam

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.