Gina Koninkx
Gina Koninkx Huidverzorging 30 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

5 redenen om je bikinilijn juist níet te scheren

De zomer is begonnen, het zonnetje schijnt (steeds vaker in ieder geval) en onze bikini’s komen weer tevoorschijn. Reden om je bikinilijn te scheren? Absoluut niet. Als het aan ons ligt tenminste.

Het is een vreselijk karwei: het scheren van je bikinilijn. Stop er maar mee, jij hebt dat écht niet nodig.

Redenen om je bikinilijn niet te scheren

Nooit meer scheren klinkt als een sprookje. Wat doen we onszelf ook aan? Er zijn redenen genoeg waarom je juist niet zou scheren, zeker niet je bikinilijn.

1. Lichaamshaar is normaal

Lichaamshaar is niet vies en juist iets heel natuurlijks. Dat mag gezien worden. Lichaamshaar is hartstikke normaal en dat hoef jij voor niemand weg te halen.

2. Je krijgt áltijd scheerbultjes

Scheren kan nooit goed gaan. Je krijgt altijd wel last van scheerbultjes, snijwondjes en ingegroeide haartjes. Als je het vervolgens niet goed verzorgd, wordt dat allemaal nog nét een beetje erger. Lekker voorkomen dus door dat scheermesje te laten liggen.

3. Hoe meer je scheert, hoe dikker de haartjes worden

Dit geldt overigens ook voor beenhaar en okselhaar. Hoe vaker je scheert, hoe dikker de haren terugkomen. Wil je toch graag een haarloze bikinilijn? Dan kan je het beter laten waxen. Je haartjes worden dan steeds dunner en vaak ook lichter van kleur.

4. Het scheelt tijd onder de douche

Scheren kost altijd behoorlijk wat tijd en die tijd kan je beter besteden aan wat anders. Een concert geven onder de douche bijvoorbeeld of je haar extra lang in een maskertje laten zitten. Wat je ook met je tijd doet, het scheelt je zeker een heel kwartier.

5. Nooit meer jeuk bij je bikinilijn

Die scheerbultjes, snijwondjes en ingegroeide haren zorgen voor ontzettend veel jeuk bij je poenie. Hartstikke irritant. Laat dat scheren van je bikinilijn dus ook lekker achterwege om daar geen last meer van te hebben. Winnen!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.