Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Mentale Gezondheid 26 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Billie Eilish confronteert zichzelf met zelfbeschadiging in haar documentaire

Billie Eilish spreekt zich moedig uit over haar mentale gezondheid in haar nieuwe documentaire. Zo heeft ze het over momenten van zelfbeschadiging en haar negatieve lichaamsbeeld. Ook deelt ze hoe ze omgaat met haar beroemdheid in de nieuwe documentaire van Apple TV+.

Ze deelt haar struggles met kijkers en wil daarmee het gesprek over mentale gezondheid openen.

Billie Eilish: documentaire

In de nieuwe Apple TV+-documentaire, Billie Eilish: The World’s A Little Blurry, confronteert Billie Eilish zichzelf en de kijkers met haar problemen op het gebied van mentale gezondheid. Zo vertelt ze dat ze zichzelf begon te snijden op 14-jarige leeftijd, ongeveer een jaar nadat ze wereldberoemd werd. Terwijl ze voor de camera praat op 17-jarige leeftijd deelt ze een hartbrekende gedachte: er was een tijd dat ze niet zou denken de leeftijd van zeventien te halen.

“To be honest with you, I never thought I’d make it to this age,” vertelt ze. “I’m never happy. I feel the dark things. I’m bad at taking care of my mental health.” Ze vertelt dat de problemen die ze heeft met haar mentale gezondheid voor zelfbeschadiging hebben gezorgd en dat ze zich meerdere keren in de wc heeft opgesloten om “zichzelf te laten bloeden”. “I thought I deserved it,” legt ze uit.

Je wordt officieel oud: deze 8 dingen zijn ouder dan Billie Eilish

The World’s A Little Blurry

Later in de documentaire reflecteert Billie Eilish (nu 19) op hoe ver ze is gekomen en hoe weinig het publiek wist over haar leven in de moeilijke tijd die ze doorstond. “It’s funny, when anyone else thinks about Billie Eilish at 14, they think of all the good things that happened, but all I can think of is how miserable I was. How completely distraught and confused. Thirteen to sixteen was pretty rough.”

De documentaire toont ook beelden van een massa aan publiek dat Billie ziet optreden en die elk woord met haar meezingt. Daar vertelt ze haar publiek dat zij de reden zijn dat ze “okay” is. In de documentaire heeft Billie Eilish het ook over het Tourette Syndroom en een video die in 2019 verscheen waar je haar tics ziet. “It’s confusing when someone is making a weird face gesture or throwing out their neck,” vertelt ze “The internet hasn’t really seen the bad [tics] because I’m really good at suppressing them.” Het onderdrukken van de tics, zorgt ervoor dat ze later nog sterker worden.

Billie Eilish: The World’s A Little Blurry is te bekijken op Apple TV+.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.