Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Celebrity 27 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Billie Eilish deelt meer over haar lichaamsbeeld en haar ervaring met afvalpillen

Als Billie Eilish te maken krijgt met body-shaming, staat ze altijd op voor body positivity. Tijdens haar tour in 2019 deelde ze zelfs een video over de relatie met haar lichaam en haar lichaamsbeeld. Nu deelt ze nieuwe details in een interview met Vanity Fair.

Naar aanleiding van de nieuwe documentaire over haar leven, die volgende maand gelanceerd wordt, deelt ze nu alvast een voorproefje.

Billie Eilish over lichaamsbeeld

In het interview met Vanity Fair deelt de 19-jarige zangeres meer over haar struggles met mentale gezondheid en de druk die de bekendheid met zich meebrengt. Ze was zo ontevreden met haar eigen lichaam, dat het zorgde voor beschadigende patronen in haar leven. Zo begon ze zichzelf op jonge leeftijd pijn te doen. “The reason I used to cut myself was because of my body, to be quite honest with you,” vertelt ze. “I only started wearing baggy clothes because of my body,”

De druk zorgde er ook voor dat Billie Eilish op een jonge leeftijd ging experimenteren met afvalpillen. Ze wilde namelijk op 12-jarige leeftijd aan een perfect plaatje voldoen, waardoor ze een eetstoornis ontwikkelde. “Five years ago, I wasn’t really eating. I was, like, starving myself,” vertelt ze. “I was starving myself…I remember taking a pill that told me that it would make me lose weight and it only made me pee the bed—when I was 12. It’s just crazy. I can’t even believe, like I—wow. Yeah.” Billie deelt haar ervaringen om anderen niet dezelfde fouten te laten maken en zich beter te voelen over hun zelfbeeld.

Internet

Door de grote druk van de bekendheid en haar populariteit op internet, hield iedereen Billie Eilish in de gaten. Dat zorgde voor een afnemend gevoel van controle en privacy. Het internet speelt daarin een grote rol, vertelt Billie aan Vanity Fair. “I thought that I would be the only one dealing with my hatred for my body, but I guess the internet also hates my body. The internet hates women.”

Gelukkig vertelt Billie ook dat ze nu in een “stronger place” is en dat ze beter kan omgaan met negativiteit. En natuurlijk draagt ze gewoon nog de kleding die ze zelf wil. Op haar Instagram deelt ze een foto van de Vanity Fair-cover. Haar documentaire komt op 26 februari uit.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.