Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 26 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Bizarre bekentenis: ‘Zodra een vriendin haar nieuwe vriend voorstelt, voel ik meteen seksuele spanning’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Elin*.

“Zodra een vriendin haar nieuwe vriend voorstelt voel ik meteen een seksuele spanning”

Elin (23) heeft al twee jaar last van haar gevoelens. Niet zomaar gevoelens, maar gevoelens voor de vriendjes van haar vriendinnen.

Hi Elin, wat is jouw bizarre bekentenis?

“Ongeveer twee jaar geleden stelde één van mijn beste vriendinnen haar nieuwe liefde aan mij voor. Aardige jongen, atletisch gebouwd en hij had een vriendelijke uitstraling. Hij is totaal niet het type man waar ik doorgaans op val, toch zag ik een bepaalde blik in zijn ogen waar ik best wel warm van werd. Naarmate de relatie tussen hem en mijn beste vriendin langer duurde, zag ik hem steeds vaker op borrels en verjaardagen.

We kletsten altijd gezellig en we hadden dezelfde humor. Soms lachen wij dubbel van het lachen, terwijl mijn vriendin de grap niet eens begreep. Toen begon het langzaam te spelen in mijn hoofd: past hij niet beter bij mij? Ik zag hem vanaf dat moment niet meer als ‘de vriend van’ maar als iemand die ik zélf wel interessant vond. Is dat erg?

Misschien is het ook omdat ik altijd erg makkelijk in omgang ben, ik kan met iedereen goed praten. Maar dat is juist het probleem.. ik ben erg sociaal, maar ik heb niet echt geluk in de liefde. Ik wordt vaak in de friendzone geplaatst en dat doet pijn. Hoe kan het dat vriendinnen het ene na het andere vriendje verslinden, maar dat ik nog nooit een relatie heb gehad?

Na een paar maanden was de interesse in die jongen ook wel weer weg. Hij bleek immers dolgelukkig met mijn vriendin, iets dat bij mij voor veel onzekerheid heeft gezorgd.”

Wat wat gebeurde er toen?

“Niet veel later kreeg een andere vriendin een relatie. Na de jongen in kwestie een paar keer gezien te hebben wist ik het zeker: hij flirt met mij. Er hangt een seksuele spanning in de lucht als we samen zijn. Ik had wel het idee dat die vriendin het doorhad, zij gedroeg zich vrij jaloers in mijn buurt. Dit is natuurlijk helemaal niet de bedoeling, want het is helemaal niet mijn bedoeling om iemand ‘af te pakken’. Maar waarom voel ik me dan zo?

Toch merk ik de afgelopen maanden steeds vaker dat ik een man interessanter vind wanneer hij in een relatie zit. Ik hoor vaak dat ik competitief ben en ik begin nu erg aan mijzelf te twijfelen: maak ik hier ook een wedstrijd van?

Ik kan niet uitsluiten dat ik een keer voor mijn eigen geluk kies en een move maak. Al zie ik dit liever anders.

Ik merk dat mijn voorkeur steeds meer uitgaat naar bezette mannen. Mijn vriendinnen beginnen het ook door te hebben en wanneer ik iets zeg – over andere bezette mannen, niet die van hen – reageren ze erg fel. Momenteel probeer ik mijn gevoelens zoveel mogelijk te onderdrukken, maar ik kan niet uitsluiten dat ik een keer voor mijn eigen geluk kies en een move maak. Al zie ik dit liever anders.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Is it love? 7 tekenen waaruit blijkt dat je verliefd bent volgens experts

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.