Aartie Narain
Aartie Narain Love & Life 2 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Is it love? 7 tekenen waaruit blijkt dat je verliefd bent volgens experts

De vlinders, het constante verlangen om te willen bellen of appen , en de plotselinge behoefte om een ​​compleet nieuwe kledingkast te kopen om indruk op ze te maken, ook al is je portemonnee het helemaal niet met je eens. Kortom, je voelt je helemaal verliefd.

Maar verliefdheid is meer dan alleen vlinders in je buik en graag bij iemand willen zijn. Het gevoel doet iets met je van binnen en van buiten. Dit zijn de tekenen volgens experts.

Tekenen dat je verliefd bent volgens experts

Als je verliefd bent, heb je alleen nog maar oog voor die persoon. Samen kunnen jullie de hele wereld aan en alles is leuk. Maar gevoelens zijn ingewikkelder dan je denkt. Hoe weet je of die vlinders echt zijn of dat het een crush is? Verliefd zijn brengt een aantal kenmerken met zich mee. Daarom hebben we die even voor je op een rijtje gezet.

1. Je kunt niet stoppen met staren

Het is een klassiek teken in alle romantische films van verliefd zijn: jezelf verliezen in de ogen van degene van wie je houdt. Het is een van de meest voor de hand liggende tekenen wanneer je verliefd wordt op iemand. Intensief oogcontact kan volgens onderzoek leiden tot een romantische klik.

2. Je gevoelens worden sterker

Je gevoelens verdwijnen niet na verloop van tijd, maar worden juist sterker en dieper. Dit is een teken van verliefdheid. Dus  als je dit gevoel al een tijdje hebt, is er een grote kans dat je verliefd bent.

3. Je wilt veel samen zijn

Je wilt niets liever dan samen zijn en de uren die jullie doorbrengen vliegen zo voorbij. Uit onderzoek blijkt ook dat het een teken van echte liefde is als je minder pijn, stress en ongemak ervaart wanneer je geliefde in de buurt is.

4. Je wilt dat ze gelukkig zijn

Als je verliefd bent voel je extreem veel compassie voor de ander. Je wilt elkaar constant gelukkig maken en bent blij zolang de ander gelukkig is. Dit is een kenmerk van een volwassen variant van verliefd zijn. Je wilt niet alleen geluk voor jezelf maar ook voor de ander.

5. Je wilt diegene voorstellen aan je familie

Meeting the parents is een grote stap in een relatie en het zegt ook veel over wat je voor de ander voelt. Als je diegene wilt voorstellen aan je familie, is het duidelijk dat je verliefd bent.  Je wilt niet dat belangrijke momenten voorbijgaan zonder dat ze erbij betrokken zijn.

6. Je wilt intiem zijn

Het is duidelijk dat jullie tot elkaar aangetrokken voelen. Maar als je net zo opgewonden bent om de hele nacht in bed te knuffelen als seks, dan weet je dat je echt verliefd begint te worden. Het is ook een teken van liefde als je liever wilt wachten om fysiek te worden.

7. Simpele dingen vind je zelfs leuk

Koken, boodschappen doen, hardlopen, zelfs de simpele dingen vind je leuk om samen te doen. Alleen hun gezelschap is genoeg voor jou om een leuke tijd te hebben. Dat is zeker een teken van verliefd zijn.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.