Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 1 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

BLONDE: dit is waarom de film over het leven van Marilyn Monroe zoveel kritiek krijgt

Het is één van de langsverwachte films van dit jaar: BLONDE, met in de hoofdrol Ana de Armas. De film gaat over het legendarische leven van Marilyn Monroe, dus dat beloofde veel goeds. Toch zijn de reacties niet altijd even mals, want de Netflix film vangt bakken met kritiek.

De biopic, de eerste productie van Netflix met een 18+ classificatie, is een fictieve hervertelling van het leven van Marilyn Monroe, die alles omvat van haar huwelijken tot haar vroegtijdige dood in 1962.

BLONDE: de Netflix film over Marilyn Monroe

Er hangt iets magisch en mysterieus om het leven van Marilyn Monroe. De Hollywood legende was zo bekend, dat ze bijna publiek bezit was. Dat ze daaraan onderdoor ging, dat weten we allemaal. De nieuwe film Blonde laat dat maar al te goed zien. Marilyn wordt gespeeld door Ana de Armas, die we kennen van onder andere Blade Runner en James Bond: No Time To Die.

De film is geen glitter and glamour, maar juist een verzameling van alle treurige momenten in haar leven. Dus als je zin hebt in een bruisende feelgood film, dan is deze niet voor jou.

Veel kritiek op de verfilming

Hoewel het klinkt als een recept voor succes, zijn niet alle reacties lovend. De film is namelijk niet gebaseerd op haar leven, maar op het boek dat Joyce Carol Oates schreef over Marilyn. Daarom is er wat verwarring over hoe haar leven er nou écht uitzag. De film wordt beschreven als een biopic, terwijl het gebaseerd is op een fictief boek met hints van waarheid.

Kritiek op Ana de Armas

Ana de Armas is snel gerezen in Hollywood. Het is bizar om te bedenken dat zij geen woord Engels sprak toen zij naar Amerika kwam, en nu één van de grootste rollen ooit speelt. Ana komt namelijk uit Cuba, waardoor ze een licht accent heeft. Veel kijkers vinden dit niet passen bij de rol die ze vertolkt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.