Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Celebrity 3 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Dader schrijft een boek over de overval op Kim Kardashian en doet bizarre onthullingen

Ruim vier jaar na de overval op Kim Kardashian tijdens Paris Fashion Week, schrijft een van de daders een boek over de beruchte avond. En niet zomaar een boek, want Yunice Abbas doet bizarre onthullingen in zijn boek. Zo blijkt dat de criminelen haar al twee jaar op de voet volgden.

Ook huurden ze detectives in om zoveel mogelijk informatie over haar te verzamelen.

Overval Kim Kardashian in Parijs

Kim Kardashian werd in oktober 2016 tijdens Paris Fashion Week in Parijs bruut overvallen. Ze zat alleen in haar hotelkamer en vreesde voor haar leven. De dieven bonden haar vast, plakten ducktape over haar ogen en mond en namen voor tien miljoen dollar (8,4 miljoen euro) aan juwelen mee. Het maakt grote impact op Kim Kardashian, die alleen in haar hotelkamer was en net wilde gaan slapen.

In een interview vertelt ze over de avond, “Die tien minuten veranderden mijn hele leven. Net op het moment dat ik in slaap viel, hoorde ik mannen de trap oplopen. Ze wilden mijn ring en mijn juwelen, dus ik vocht niet terug. Ik gaf hen gewoon alles en ze bonden me vast. Het was het engste dat ik in mijn hele leven heb meegemaakt. Gewoon denken dat je gaat sterven. Je bereidt je voor op het moment dat ze je gaan neerschieten en gaan vermoorden.”

kim kardashian overval parijs
AFP PHOTO / Thomas SAMSON

Onthullingen in boek

Uit eerdere verklaringen bleek dat de criminelen Kim Kardashian al twee jaar lang op de voet volgden. Nu schrijft één van de verdachten, Yunice Abbas, een boek over de avond. Zo vertelt hij dat ze bejaarden inhuurden als detectives om zo op voorhand meer te weten te komen over Kim. “Want geef toe, wat is er geruststellender dan oudjes die vredig door Parijs slenteren,” zegt hij daarover.

Ook schrijft hij over de momenten in haar hotelkamer, zo probeerde Kim Kardashian het Amerikaanse alarmnummer te bellen. “Kim en haar assistente probeerden 911 te bellen, het Amerikaanse noodnummer. Niet erg efficiënt als je in Parijs bent,” vertelt Yunice in het Franse magazine Closer. Ook namen ze Kims telefoon mee, niemand minder dan zangeres Tracy Chapman belde Kim later.

kim kardashian overval parijs
Kim Kardashian, Kourtney Kardashian en Kris Jenner tijdens Paris Fashion Week / ALAIN JOCARD / AFP AFP

“We waren aan het wegvluchten op de fiets toen ik het geluid van een mobieltje hoorde. Het was dat van Kim en op het scherm zag ik de naam Tracy Chapman. Ik dacht dat ik hallucineerde,” schrijft Yunice. De daders wachten nu hun proces af. Hoewel de ene een excuusbrief naar Kim Kardashian stuurde, schrijft de ander nu een boek. De titel van het boek ‘I Kidnapped Kim Kardashian’ en wordt op 4 februari gepubliceerd.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.