Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Boeken 6 jul 2020
Leestijd: 4 minuten

NSMBL’s top 10 boeken waar je vrolijk van wordt

Er gaat soms weinig boven een druilerige vrije middag waarop je met een kop thee en je favoriete koekjes op de bank kan kruipen met een goed boek. Of een zonnige middag met een ijskoffie in het park en datzelfde boek. Of ‘s avonds voordat je gaat slapen terwijl je onder de dekens genesteld ligt met dat boek. Of… oh well, you get the point. En om je een beetje te helpen selecteerden we tien boeken waar je vrolijk van wordt, want daar kunnen we er niet genoeg van lezen.

Gek op boeken lezen, maar weet je soms even niet meer aan welk boek je moet beginnen? Een boek waar je vrolijk van wordt is altijd een goede keus.

Boeken waar je vrolijk van wordt

Dit is onze top tien favoriete boeken die een glimlach op je gezicht toveren.

1. Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht – Mark Haddon

In het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht gebeurt, je verwacht het niet, een voorval met een hond in de nacht. Vanuit dat vooral stroomt een geweldig verhaal zich voort waarin je het autistische jongetje Christopher volgt.

Door zijn autisme zorgt Christopher voor spannende, maar ook hilarische situaties en uitspraken. Een geweldig boek voor iedereen die de serie Atypical heeft gebinged.

Je koopt het boek via bol.com voor 9 euro.

2. Het geheime dagboek van Adrian Mole 13 3/4 jaar – Sue Townsend

Adrian Mole is een puber. En eentje in de categorie ‘classic’, met alle struggles en herkenbare situaties van dien. Het boek is al zo’n 40 jaar oud, maar nu naar het Nederlands vertaald.

Je koopt het boek via bol.com voor 9 euro.

3. De verwarde cavia – Paulien Cornelissen

In De verwarde cavia volg je het leven van een cavia (yep, for real) die op een kantoor werkt en allerlei herkenbare kantoorperikelen meemaakt. Van liefde, tot ergernissen en alles daar tussenin.

Het boek heeft een lichtelijk ‘Toren C’ gehalte, maar dan net even leuker (als je het mij vraagt). Je moet er misschien even doorheen kijken dat het om een cavia draait, maar zodra je dat hebt gedaan is het genieten geblazen.

Je koopt het boek via bol.com voor 10 euro.

4. Zeik niet zo & Lekker Laten Lullen – Anouk Kemper, Suzette Hermsen en Lianne Marije Sanders

Een boek vol herkenbare problemen van de randstedelijke millennial. Heerlijk geschreven, hilarische situaties en lekker makkelijk weglezen. Een boek waar je vrolijk van wordt.

Je koop het boek via bol.com voor 10 euro (Zeik Niet Zo) en 17,50 euro (Lekker Laten Lullen).

5. The Amazing Story of the Man Who Cycled from India to Europe for Love – Per J. Andersson

The man who cycled from India to Europe for love is erg zoetsappig, maar heeft een hoog zwijmelgehalte. Een heerlijk feel good-verhaal om volledig in op te gaan.

Je koop het boek via bol.com voor 12,99 euro.

6. How To Be Parisian – Anne Berest & Audrey Diwan

In How To Be Parisian wordt het beeld van een Franse vrouw op zaken als cultuur, mode, mannen, make-up en andere lifestyle gerelateerde zaken hilarisch omschreven.

Je koopt het boek via bol.com voor 19,99 euro.

7. Oom Oswald – Roald Dahl

In de categorie ‘boeken waar je vrolijk van wordt’ kan een boek van Roald Dahl niet ontbreken. Je kent de schrijver vast nog wel van een aantal kinderboeken van vroeger, maar ook voor volwassenen schrijft hij prachtig verhalen.

Oom Oswald is een heerlijk divers figuur. Hij is een vrouwenverleider, operaminnaar, bon vivant expert op het gebied van spinnen en operaminnaar. En dan krijgt hij een idee om in één klap ontzettend rijk te worden.

Je koopt het boek via bol.com voor 6,95 euro.

8. De negen levens van Patty Brard – Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman

Middels het boek krijg je een eerlijke kijk in het turbulente leven van Patty Brard. Een leven vol ups en down, gekkigheid en openhartige verhalen.

Schrijver Michel van Egmond en interviewer Antoinnette Scheulderman volgden Patty voor het boek een jaar lang.

Je koopt het boek via bol.com voor 6,95 euro.

9. The Rosie Project – Graeme Simsion

Ook worden we blij van de bekende The Rosie Project boeken. Er zijn inmiddels 3 delen van en gaat over een autistische man die verliefd wordt op Rosie en haar voor zich probeert te winnen.

Je koopt het boek via bol.com voor 9,99 euro.

10. The Woman Who Went to Bed for a Year – Sue Townsend

In The Woman Who Went to Bed for a Year volg je Eva, moeder van een tweeling en vrouw van haar man. Nadat haar tweeling uit huis gaat, besluit ze in bed te gaan liggen en er voorlopig niet meer uit te komen. En dat levert heerlijke situaties op.

Je koopt het boek via bol.com voor 12,99 euro.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.