Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 9 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Gedroomd over een break-up? Dít kan het betekenen

Dromen zijn raar. Soms kunnen ze mooi zijn, maar negen van de tien keer word je wakker met de vraag waarom de f*ck je over een bepaald iets hebt gedroomd. Neem bijvoorbeeld dromen over een break-up, zou dat iets betekenen?

Als je in een relatie zit, en je droomt over dat het uitgaat, zijn de gevoelens dan minder? Of als je hebt gedroomd over een break-up met een van je exen, betekent het dan dat je er stiekem nog niet helemaal overheen bent? Wij zochten het voor je uit.

Betekenis van dromen over een break-up

Allereerst is het belangrijk om je te realiseren dat je dromen een rol kunnen spelen bij het verwerken van dingen op een onderbewust niveau. Wat je niet moet denken, is dat je droom een soort voorspelling is. Zie dromen eerder als een wake-up call (hoe ironisch) om aandacht te besteden aan de dingen die je aandacht ook vereisen.

Goed. Dan gaan we nu over naar wat dromen over een break-up echt kan betekenen. Komt-ie.

1. Gedroomd over een break-up terwijl je een relatie hebt?

Het is nooit fijn om te dromen over een break-up met je lover terwijl je in een gelukkige relatie zit. No worries, een droom over een break-up kan een simpel teken zijn dat je misschien bepaalde patronen in je relatie moet beëindigen, of dat het tijd is om je relatie naar een nieuw niveau te tillen. Het kan ook een teken zijn dat je je – vanuit je onderbewustzijn – wat onzeker voelt over je relatie.

In sommige gevallen zou je het wél als een red flag kunnen beschouwen. Het kan een teken zijn dat je eens goed naar je relatie moet gaan kijken. Je droom laat misschien zien dat je naar jezelf, je partner en eerdere problemen moet kijken. Gebruik je droom als een aanwijzing eens op zelfverkenning te gaan.

2. Je bent single en droomt over break-ups

Het voelt misschien logischer om over een break-up te dromen als je in een relatie zit, maar singles kunnen er ook ‘last’ van hebben. Wat als je single bent en je hebt gedroomd over een break-up? Dat kan iets symbolisch betekent. Het kan zijn dat er iets in je leven is wat je los moet laten.

Maar wat is dat dan precies? Om daarachter te komen kun je letten op omringende details. Wat zijn de dominante eigenschappen van degene waarmee je het uitmaakt in je droom? Of waar vindt het plaats? Dromen over een break-up als single kan representeren hoe je op dit moment over relaties denkt.

3. Dromen over een eerdere break-up

Komt die ene break-up van eerder steeds terug in je dromen? Dan kan het zijn dat je nog emoties moet verwerken. Het kan ook aangeven dat je nog steeds in het verleden leeft.

Zie de droom als een subtiele herinnering dat je zolang je niet loslaat, je niet verder kunt komen. En dat hoeft niet vervelend te zijn, je kunt het ook ervaren als een fijne les.

Twijfels of je relatie nog wel goed zit? Déze dromen kunnen erop wijzen dat het misschien toch niet helemaal de perfect match is.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.