Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 10 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Pijn aan je boobies? Dit zijn de vijf signalen dat je de verkeerde maat bh draagt

Waarschijnlijk heb jij als tienermeisje je cupmaat één keer laten meten bij de Hünkemoller en heb je sindsdien op automatische piloot bh’s gekocht. Maar wist je dat het schadelijk is voor je borsten als je lang de verkeerde maat bh draagt? Dit zijn de vijf signalen van een verkeerde bh-maat.

80% van de vrouwen draagt de verkeerde maat bh en 50% heeft al jaren geen professionele cupmeting gehad. Wij zijn hier ook schuldig aan, don’t get me wrong. Toch is het belangrijk dat je regelmatig je cupmaat laat meten, aangezien borsten nu eenmaal veranderen, bijvoorbeeld door hormoon- of gewichtstoename.

De 5 signalen dat jij de verkeerde maat bh draagt

Als je last hebt van deze dingen, dan is het tijd voor een nieuwe bh.

1. De beugel zit niet recht onder de borst

Wanneer jij jouw bh draagt is het de bedoeling dat de beugel in de plooi van de borst valt. Zit de beugel te laag of juist al halverwege je borst? Dan is het tijd voor een cupmaat groter of kleiner.

2. Double boobing

Double boobing: het moment dat je cup te klein is, waardoor je borst boven de cup uitpuilt. Van een afstandje lijkt het daardoor alsof jij vier boobs hebt, in plaats van twee. De oplossing is meestal één cupmaat groter.

3. Je kan de bh dichtdoen op de strakste stand

Dit klinkt gek, maar het is niet de bedoeling dat je de bh dicht kan doen op de strakste stand. Je mag maximaal twee vingers ruimte hebben tussen je lichaam en bh, anders is de bh te groot. Doe jij je bh wel altijd dicht op de strakste stand? Dan is het tijd om een omvang-maat naar beneden te gaan. Het is namelijk de bedoeling dat je een nieuwe bh draagt op de meest losse stand, zodat je ‘m strakker kan doen als de bh uitrekt door wassen en dragen.

4. Snijden

Het meest opvallende teken van een te kleine bh is snijdende stof. Zit jouw bh zo strak dat het in je huid snijdt? Laat dat een wake-up call zijn en koop een maatje – of twee – groter.

5. Een te losse onderband

Wist je dat 80% van de steun hoort te komen uit de onderband? Daarom is het van belang dat de onderband strak genoeg zit, zodat het genoeg support biedt. Wanneer dit niet het geval is, doen de bandjes het werk en dat leidt vaak tot rugpijn.

We know, een nieuwe bh kopen is geen feestje. Toch is een goed zittende bh geen overbodige luxe, gun je lichaam dat comfort.

Glamour UK

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.