Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 10 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Olijfolie in je haar: alle feiten en fabels op een rij

Wie dacht dat olijfolie alleen bedoeld is om mee te koken, heeft het mis. Olijfolie in je haar zou namelijk hét middel zijn voor een gezonde en glanzende coupe. Maar er wordt ook veel over gezegd wat niet waar is, zo zou je haar er bijvoorbeeld sneller van gaan groeien.

Je begrijpt, wij zetten maar al te graag alle feiten en fabels voor je op een rij.

Olijfolie in je haar: feiten en fabels

Natuurlijke haarproducten worden steeds populairder. En hoe fijn is het als je een van die producten gewoon in je keukenkastje kunt vinden. Olijfolie schijnt het perfecte ingrediënt te zijn als je gezond en glanzend haar wilt hebben. En dat is niet iets van de laatste jaren, maar al een eeuwenoude beautyritueel.

Zo zou het zorgen voor glans, dikte, zachtheid én sterke punten. All we need. Dit zijn vijf feiten en fabels.

1. De kwaliteit van je haar wordt versterkt: feit

Olijfolie zit vol antioxidanten die veroudering tegengaan en zorgen voor hydratatie. Die antioxidanten versterken de kwaliteit van je haar. Das nog niet alles, want olijfolie bevat ook vitamine A en E.

Vitamine A en E zorgen ervoor dat de keratine in je haar wordt beschermd en het helpt het vocht te behouden. Good to know: olijfolie is óók geschikt voor gevoelig en beschadigd haar.

2. Olijfolie repareert gespleten haarpunten: fabel

Er wordt gezegd dat olijfolie gespleten haarpunten kan herstellen, maar dat is niet waar. Gespleten haarpunten is helaas alleen te fixen door het te verwijderen. Een bezoekje aan de kapper is dan the only option.

3. Je kunt je haar ermee blonderen: feit

Je haar blonderen hoeft echt niet altijd bij de kapper. Met verschillende producten (die je gewoon in je keukenkastje hebt staan) kun je je haar oplichten. Toe aan een lichtere coupe? Olijfolie is je go-to. Laat het dertig minuutjes intrekken en voilà. Daarna wel even uitwassen.

4. Olijfolie zorgt voor snellere haargroei: fabel

Even wat olijfolie gebruiken en je wordt wakker met lokken tot op je enkels. Helaas, dat is niet waar. Er zitten in olijfolie wel vitamines die helpen je haar gezond te houden (en dus de groei bevorderen), maar dat werkt alleen als je de vitaminen inneemt (opeet, dus).

5. Haaruitval kan worden tegengegaan met olijfolie: fabel

Als je op Google zoekt naar tips en tricks rondom olijfolie en je haar, lees je geregeld dat het haaruitval zou kunnen verminderen. Maar is dat wel zo? Het antwoord is simpel: nope. Haaruitval is een natuurlijk proces wat niet kan worden tegengehouden. Bij extreme haaruitval is het natuurlijk wel verstandig om bij een arts langs te gaan.

Olijfolie beschermt je haar wél tegen invloeden van buitenaf. En dit kunnen dus ook invloeden zijn die anders zorgen voor broosheid en je haar doen afbreken.

Psst, je kunt olijfolie voor nog veel meer dingen gebruiken naast koken en voor je haar. Hier lees je er alles over.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.