Jana Witteman
Jana Witteman Post 19 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Ilja (29): Ik wil botox, maar de behandelingen zijn zó ontzettend duur’

Tikkies van 1,25 euro, bizarre bedragen voor een vakantie met je schoonfamilie waar je niet op zit te wachten of je huisgenoten die maar niet begrijpen dat de energierekening écht oploopt als je dagelijks twintig minuten doucht. Geldkwesties: we kennen ze allemaal en soms zijn ze om gek van te worden. In Moneytalk bespreekt NSMBL-redacteur Jana wekelijks een lezers-struggle. Vandaag? Ilja wil starten met botox, maar heeft daar geen geld voor.

Naam: Ilja
Leeftijd: 29
Woonsituatie: Eigen huurwoning

Moneytalk

Ik wil botox, maar kan het niet betalen

De geldkwestie van Ilja

“Hi NSMBL!

Dit jaar word ik 30 jaar, maar mijn huid ziet eruit alsof ze al 40 jaar meegaat. De fronsen in mijn voorhoofd zijn echt niet te doen. Mijn vriendinnen en m’n moeder zeggen dat ik me niet zo moet aanstellen, maar als dit nog erger wordt, ben ik over tien jaar echt een verkreukeld vel papier.

Daarom wil ik starten met botox. Misschien kan dat er in ieder geval voor zorgen dat het niet veel erger wordt dan wat het nu is. Oké, het zijn geen enorme groeven in mijn voorhoofd, maar ook als ik niet frons, dan blijven er nog rimpels zichtbaar. Die botoxbehandelingen zijn alleen zó duur. Ik kan dat eigenlijk helemaal niet betalen. Wat zouden jullie doen?”

Dit vindt de redactie van NSMBL

Hi Ilja,

Wat vervelend dat je zelf niet blij met de vormen in je gezicht. Misschien klinkt botox misschien als een fijne oplossing, maar het is nooit een goed idee om geld uit te geven dat je eigenlijk niet hebt. Daarnaast: rimpels horen nu eenmaal bij het leven. Omdat je zelf aangeeft dat je de behandelingen eigenlijk niet kunt betalen, is ons advies: probeer de contouren in je gezicht te omarmen. Een paar rimpels geven je karakter. Leer ervan te houden. En probeer goed naar je moeder en je vriendinnen te luisteren: misschien ben je zelf zo op die paar rimpeltjes gefixeerd, dat je het eigenlijk veel groter maakt, dan nodig.

Probeer minder streng te zijn voor jezelf en leer van het ouder worden te houden! En mocht je uiteindelijk toch echt met botoxbehandelingen willen starten, maak dan een goed spaarplan en geef geen geld uit dat je niet kunt missen.

Liefs!

Lola (27): ‘Vriendinnen gaan altijd duur uiteten en ik kan niet mee’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.