Aartie Narain
Aartie Narain Entertainment 16 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze 5 dingen uit Bridgerton had je waarschijnlijk niet opgemerkt tijdens het bingewatchen

It’s safe to say dat Netflix-serie Bridgerton de hele wereld onderhand heeft veroverd. De eerste Netflix-serie van mega-producer Shonda Rhimes is een enorme hit en ook wij zijn groot fan (vooral van The Duke). De mix van Gossip Girl en Pride & Prejudice over de Londense elite heb je waarschijnlijk in één klap afgekeken.

Denk je dat je alles wel gezien hebt van de serie? Grote kans dat je tijdens het bingewatchen deze vijf dingen hebt gemist.

Dit had je niet opgemerkt uit Bridgerton

De nieuwe Netflix-hit Bridgerton heeft ons in haar greep. Van de prachtige, uitbundige kostuums en de sappige gossip tot de hete seksscènes: wij zijn fan. De nieuwe Netflix-serie wordt ook wel het Gossip Girl van de 18e eeuw genoemd. En terecht, want we zijn net zo verslaafd als aan de verhalen van Serena van der Woodsen en Blair Waldorf. Terwijl wij aandachtig naar de juicy roddels luisteren, misten we deze belangrijke momenten in de serie.

1. Moderne muziek

Waarschijnlijk is het je niet opgevallen door de dreamy scenes, maar er zitten een aantal hits in Bridgerton. Hoewel de nummers een ander jasje hebben en meestal in klassieke arrangementen worden gespeeld, zijn het eigenlijk gewoon bekende en moderne pophits. Zo hoor je Ariana Grande’s “Thank U, Next”, Billie Eilish’s “Bad Guy” en Taylor Swift’s “Wildest Dreams”. Had je dat verwacht?

2. Diversiteit

Fans van historische drama’s in het oude Engeland zijn gewend aan een gebrek aan diversiteit, maar Bridgerton kiest ervoor om een diverse cast te hebben. Zo wordt koningin Charlotte gespeeld zwarte acteur Golda Rosheuvel, maar hier zit ook nog een gedachte achter. Er zijn namelijk geruchten dat de echte koningin Charlotte ook mogelijk een Afrikaanse afkomst heeft.

3. De bijen

Zelfs als je niet heel goed hebt gelet op de fijnere details in Bridgerton, heb je waarschijnlijk de verzameling van bijen in de serie opgemerkt. Er staat een bij op de deurklopper aan het begin van de eerste aflevering en een andere op een vensterbank aan het einde van de seizoensfinale. Tussendoor verschijnen er decoratieve bijen op de haarspeld van Eloise en de halsband van Benedict.

De bijen zijn een verwijzing naar de romans, aangezien de dood van Edmund Bridgerton werd veroorzaakt door een bijensteek in de boeken.

4. De identiteit van Lady Whistledown

Lady Whistledown’s identiteit was al bekend in de boeken, dus de lezers konden haar identiteit al raden. De schrijvers en producenten van Bridgerton kozen ervoor om gedurende het seizoen aanwijzingen over haar identiteit te creëren die merkbaar zouden zijn voor lezers. Maar ook voor kijkers die het boek niet hadden gelezen kwamen hints voorbij.

5. Tulpen

In een scène borduurt Violet tulpen en zegt ze tegen Anthony dat zijn toekomstige vrouw waarschijnlijk hetzelfde zou willen. Fans die het boek hebben gelezen zien dit als een verwijzing naar Kate Sheffield, een personage dat we nog niet hebben ontmoet. Ze komt pas in het tweede boek aan bod, The Viscount Who Loved Me. De scène was misschien een hint dat we haar ook in het tweede seizoen kunnen verwachten.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.