Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Entertainment 27 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Brooke Shields stond als 10-jarig meisje in de Playboy, ze haalt nu uit naar moeder in nieuwe docu

Brooke Shields, dé it-girl uit de 80’s, heeft al vele films op haar naam staan, maar nu komt er een film uit waarmee de wereld haar beter dan ooit zal leren kennen. De actrice slash model slash maakte een documentaire over hoe haar carrière – en dan vooral de start daarvan – heeft gemaakt tot wie ze is.

Moeder Teri Shields stond erbij en keek ernaar… *trigger warning*

Jong geleerd, liever nooit gedaan

Brooke Shields begon haar carrière al op enorm jonge leeftijd. Als kind-ster veroverde ze binnen een mum van tijd de harten van fans over de hele wereld. Inmiddels is ze uitgegroeid dan nog zó veel meer dan een mooi gezicht. Ze is een slimme zakenvrouw, toegewijde moeder en een inspiratiebron voor vrouwen overal ter wereld, maar dat ze is waar ze vandaag de dag is, verbaast haarzelf nog elke dag. In de trailer van haar aankomende documentaire geeft ze aan verrast te zijn dat ze ‘dit alles’ heeft overleefd.

De jonge jaren van Brooke’s carrière

Als kind van slechts tien jaar poseerde Brooke naakt voor de Playboy (!?!) en ze was nog maar 10 jaar toen ze werd gecast voor een rol van een kind-prostituee in de film Pretty Baby waarbij ze onder andere de 27-jarige Keith Carradine halfnaakt moest zoenen. Op haar 15e speelde de hoofdrollen in Blue Lagoon en Endless Love, die beiden ook grotendeels gingen over seks en naaktheid en was ze model voor een campagne van Calvin Klein met de tagline ‘You want to know what comes between me and my Calvin’s? Nothing’. In 1981 werd ze uitgekozen als model voor de cover van Time Magazine, als hét gezicht van de 80’s. Een groot compliment, maar een stuk verwarrender als je je beseft dat ze in dat jaar nog maar 16 jaar was.

De rol van haar verslaafde moeder

Hoe verknipt dat dit alles nu overkomt, zo normaal dacht ze vroeger dat het was. Haar moeder, die alcoholist was en overleed in 2012, was zo onzeker dat Brooke niet boos op haar kon zijn. Wel geeft ze nu aan dat ze niet begrijpt waarom haar moeder haar dit liet doen: ‘I don’t know why she thought it was all right. I don’t know.‘ Haar moeder zag veel gebeuren en greep nooit in. Zelfs toen de director van een film tegen haar als klein meisje schreeuwde gaf haar moeder geen kick.

Erop terugkijkend maakt het Brooke emotioneel. Hoe ze er precies op reageert en de vele andere gebeurtenissen in het bewogen leven van hét icoon van de ’80’s – zoals haar vermeende relatie met Michael Jackson, haar verkrachting door iemand in de filmindustrie en hoe zij met alles heeft gedeald – zullen we op 3 april op Hulu (via Disney+) kunnen zien.

Dit vindt Gigi Hadid van de romance tussen Zayn Malik en Selena Gomez

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.