Julia Schaap
Julia Schaap Reizen 27 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze tips hou jij je reis zo goedkoop mogelijk

Om je reis zo goedkoop mogelijk te houden, zijn er vaak een aantal simpele trucjes waardoor je veel geld kunt besparen. Voordat je op de bestemming bent, moet je eerst een hoop regelen en ook die kosten gaan niet in de koude kleren zitten. Het plannen van een vakantie is dus net zo belangrijk, als de trip zelf.

Met deze tips bespaar jij geld voor je volgende vakantie

Zo houd je je reis goedkoop

Reis buiten het hoogseizoen

Een tip die velen van ons al kennen, is dat je het best buiten het hoogseizoen op vakantie kunt gaan. Vliegtuigmaatschappijen spelen in op de drukte, waardoor een ticket tijdens de standaard vakantieperiode vaak een stuk duurder is. De periodes waarin vliegtickets het duurst zijn, zijn volgens Skyscanner de maanden juli, augustus, december en januari. Hier liggen de prijzen van de tickets dus een stuk hoger dan normaal. Dus mocht je werk het toelaten, boek dan buiten het hoogseizoen.

Alleen handbagage

Mocht je op korte trip aan, kun je enorm veel geld besparen op je bagage. Bij de meeste vliegtickets zit handbagage al inbegrepen, waardoor je ruimbagage moet bijkopen. Zonde van het geld, zeker als je ook genoeg hebt aan alleen handbagage. Er past altijd meer in dan je denkt. Disclaimer: let wel op dat de handbagage niet te zwaar wordt, anders moet je hem inchecken en alsnog betalen. Zonde van het geld dat je anders ook tijdens het reizen kon uitgeven.

Tips voor een goedkope reis

Boek je ticket op het juiste moment

Volgens Skyscanner kun je het best 24 weken van tevoren je vliegticket boeken. Gemiddeld kun je dan namelijk honderden euro’s besparen. Daarnaast is zaterdag de voordeligste dag om te vliegen. Dit is wel gemiddeld genomen, want vanaf Rotterdam kun je het beste op een zondag vliegen. Als je van een verrassing houdt, kun je het best ‘overal’ kiezen als bestemming, op die manier vind je de goedkoopste locaties voor een bepaalde datum. Ideal als je nog niet weet waar je naartoe wil reizen.

Deals

Veel vliegtuigmaatschappijen hebben vaak verschillende deals, dit is handig om vooraf te bekijken. Ook al bespaar je vaak maar een klein beetje, je kunt dit geld wel weer uitgeven tijdens je reis. Daarnaast hebben hotels ook vaak fijne aanbiedingen waardoor je tóch iets goedkoper uit bent. Vergeet deze deals dus niet te bekijken voordat je daadwerkelijk je welverdiende vakantie boekt.

Deze warme locaties binnen Europa zijn ook nog eens budgetproof

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.