Tessa Ham
Tessa Ham Money 8 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Zoveel kost het om Carrie Bradshaw’s appartement te huren

Eerder zochten we al uit of het leven van Emily in Paris wel realistisch is, maar hoe zit dat eigenlijk met Carrie in Sex and the City, de andere serie van creator Darren Shaw? Dit is hoeveel het zou kosten om Carrie Bradshaw’s appartement te huren. Niet alleen tijdens SATC, maar ook nu, tijdens And Just Like That.

Sinds de reboot And Just Like That is uitgezonden, zien we onszelf weer helemaal in New York wonen. Maar daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan.

Hoe realistisch was het leven van Carrie?

Vandaag de dag zou een Amerikaanse columnist 52.000 dollar per jaar verdienen. Dat is omgerekend zo’n 45.700 euro. Maar twintig jaar geleden, toen de originele Sex and the City-serie werd uitgezonden, kwam dat salaris eerder uit op 38.000 dollar (33.400 euro). Dat komt neer op een bruto maandsalaris van pak en beet 2.800 euro. Is dat realistisch met de levensstijl die Carrie Bradshaw in Sex and the City had?

Je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen, want cosmo’s zijn niet bepaald goedkoop en Carrie’s shopverslaving al helemaal niet. Tel daarbij op dat ze nooit met het OV ging, maar altijd een taxi nam én het feit dat ze nooit zelf een maaltijd kookte… Haar salaris zou al op zijn voordat ze haar huur kon betalen.

Over huur gesproken… Carrie claimde dat ze 750 dollar (660 euro) aan huur betaalde voor haar iconische appartement. En dat terwijl een eenkamerappartement aan de Upper East Side eigenlijk zo’n 1.700 dollar (1.495 euro) zou kosten in die tijd.

De verklaring? De schrijvers van Sex and the City gebruikten het excuus dat zo ongeveer voor elke show die zich afspeelt in New York wordt gebruikt (zoals Friends); de huur was gecontroleerd. Er zijn rond de 22.000 appartementen in New York die deze regeling vanuit de overheid hebben, waardoor ze betaalbaar blijven. Carrie Bradshaw mag dus van geluk spreken. En wij trouwens ook; hierdoor kon ze het leven leiden waar wij zo van genoten.

Carrie Bradshaw’s appartement huren

In And Just Like That zien we Carrie Bradshaw terugkeren naar het iconische appartement. Vastgoedbeheerders GoodMove onderzochten wat ze tegenwoordig aan huur zou moeten betalen . Zij keken hierbij niet naar de locatie aan de Upper East Side, maar in West Village, de locatie waar daadwerkelijk gefilmd wordt voor de serie. Houd je vast, om de Brownstone te huren, zou je 21.451 dollar (18.864 euro) per maand moeten betalen.

Dat wordt nog maar een keer And Just Like That kijken dus, in plaats van naar New York verhuizen…

Zoveel kost het je om een jaar in Parijs te leven als ‘Emily in Paris’

 

Cheatsheet

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.