Emma Toussain
Emma Toussain Shopping 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Cartier opent nieuwe boetiek in déze iconische straat in Amsterdam

We moeten eerlijk toegeven: wij houden wel van een beetje luxe. We kunnen wegzwijmelen bij de nieuwste collecties van de mooiste, duurste en meest prestigieuze merken. Denk bijvoorbeeld aan Cartier. Al bijna 45 jaar charmeert dit high-end merk de inwoners en bezoekers van Amsterdam, en is sinds 1994 aanwezig in de inmiddels befaamde P.C. Hooftstraat. Deze winter begint een nieuw hoofdstuk voor het Maison in de stad, als de boetiek haar deuren opent op een nieuwe locatie in de P.C. Hooftstraat.

Cartier krijgt een nieuwe boetiek in de P.C. Hooftstraat

De nieuwe boetiek is een open venster naar een wereld van stijl en tijdloos design, geïnspireerd door de unieke sfeer van Amsterdam en het gekoesterde erfgoed van Cartier. De huidige boetiek, gevestigd in de P.C. Hooftstraat 132-134, zal haar gasten blijven verwelkomen tot de nieuwe boetiek de deuren opent op nummer 129 later deze winter.

Valérie Ahner-Boudier, Managing Director Cartier Benelux & Nordics, is erg blij met de opening van deze nieuwe locatie: “I am delighted to announce that Cartier is opening a new boutique in Amsterdam. When the iconic red box arrived in the Netherlands, it created a ripple effect between people and the unique savoir-faire of the Maison that still echoes through the city today. Cartier’s designs connect people in an unforgettable manner. The new boutique will be an open window to timeless design, celebrating creativity and craftsmanship. A perfect reflection of Cartier’s distinctive blend of traditions and innovation.”

Het ontwerp van de nieuwe Cartier boetiek is een elegante mix van de savoir-faire van het Maison, de Nederlandse invloed en de biodiversiteit, met een onverwachte stadstuin: een visie op schoonheid die met passie wordt gedeeld op meer dan 300m2 aan de P.C. Hooftstraat 129. Dat klinkt geweldig en mocht je tegen die tijd in de buurt zijn, breng zeker even een bezoekje aan de nieuwe boetiek.

Geliefd bij velen

Cartier bestaat al sinds 1847 en is opgericht in Frankrijk door Louis-François Cartier. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot een van de bekendste merken ter wereld en het wordt genoemd in vele muzieknummers en gedragen door alle a-list celebs. Meghan Markle kocht een horloge van Cartier (French Tank) toen ze hoorde dat Suits een derde seizoen kreeg en ze bedacht deze dan ooit aan haar toekomstige dochter te geven. Inmiddels is Lilibet geboren, dus de kleine meid kan dit horloge over zo’n 18 jaar verwachten.

De ultieme staycation boek je bij het Pulitzer Amsterdam

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.