Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Niacinamide – waarom dit actieve skincare ingrediënt een plek in jouw routine verdient

Als het op skincare aankomt zijn we graag zo precies mogelijk. De juiste ingrediënten, in de juiste producten en op de juiste volgorde. Alles voor die egale babyhuid, net als Hailey Bieber. Heb je al gehoord van niacinamide? Dit skincare ingrediënt is razend populair en wij snappen wel waarom.

En als je het nog niet gebruikte in jouw skincare routine, dan is het nu hoog tijd om daarmee te beginnen.

Wat is niacinamide?

Niacinamide – ook bekend als vitamine B3 – is een van die ingrediënten die je in bijna elk huidverzorgingsproduct kunt vinden, of het nu een serum, moisturizer of cleanser is. Dermatologen zijn vol lof over dit krachtige ingrediënt. Het zorgt ervoor dat jouw huid er egaler, helderder uitziet, het zuivert je huid en het voorkomt tekenen van huidveroudering. Kom maar door!

Vitamine B3 wordt niet door ons lichaam zelf aangemaakt, maar krijgen we binnen door eten en drinken. In het geval van je huid krijg je deze binnen door niacinamide op te smeren. Niacinamide is een veelzijdig ingrediënt en kan zowel in de ochtend als avond gebruikt worden. Als je behoefte hebt aan een meer ‘opgeruimde’ huid, dan is niacinamide je beste vriendin.

De voordelen van niacinamide

Niacinamide helpt cellulaire energie te herstellen, beschadigd DNA te repareren en de immunosuppressieve effecten van de UV-stralen te verminderen. Say what? Het komt erop neer dat niacinamide enorm herstellend is.  Vitamine B3 bestrijdt interne en externe stressfactoren die lijden tot huidveroudering, onzuiverheden of pigmentatie.

Hoe gebruik je het ingrediënt?

Niacinamide staat bekend om zijn huidvriendelijke karakter. Toch is het belangrijk dat je niet een te hoog percentage gebruikt, dit kan namelijk de huid irriteren. Een concentratie van één tot twee procent is ideaal. Niacinamide is een allemansvriend en kan je daarom combineren met andere actieve ingrediënten – dat scheelt weer wat gepuzzel in je routine.

Onze favorieten

Wij hebben het belangrijke zoekwerk al voor je gedaan. Hierbij onze favoriete skincare producten met niacinamide in de formule. Van serums tot moisturizers: de keuze is enorm.

The Ordinary Niacinamide + Zinc 1% – €7

The Ordinary slams everytime. Dit serum is wat hoger geconcentreerd, maar aangevuld met zink voor de talg-regulerende werking. Hierdoor is dit serum perfect als je een wat vettere huid hebt.

Paula’s Choice Invisible Finish Moisture Gel – €34

Wij houden van Paula’s Choice. Deze hydraterende gel is verrijkt met een beetje niacinamide – precies genoeg om jou wakker te laten worden met een egale huid.

Jorgobé Niacinamide Serum – €18,96

Dit heerlijke serum van Jorgobé staat in het teken van niacinamide. Breng je huid weer in evenwicht met dit verzachtende serum – met een zacht prijsje.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.