Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 14 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Het doodenge The Vanishing at the Cecil Hotel is je nieuwe Netflix-verslaving

We geven toe: we houden wel van een goede true crime-documentaire op zijn tijd. Zo keken we afgelopen maand The Night Stalker en staat nu Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel op Netflix. De documentaire vertelt het verhaal over het beruchte Cecil Hotel in Los Angeles en de verdwijning van Elisa Lam.

We raden je niet aan om de documentaire in je eentje te kijken, want hij is doodeng.

Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel

Het Cecil Hotel is een groot hotel in Los Angeles dat er van buitenaf prima uitziet. De lobby geeft je ook nog een indrukwekkend idee van het hotel, maar zodra je de lift instapt kom je terecht in een nachtmerrie. Het hotel is niet alleen populair bij toeristen, maar ook bij daklozen, drugsverslaafden, criminelen en seriemoordenaars.

Dat begint al goed, zou je denken. Maar het wordt nog veel erger, de documentaire gaat namelijk over studente Elisa Lam. De Canadese studente verbleef kort voordat ze verdween in het Cecil Hotel. De documentaire focust zich op haar verdwijning en brengt creepy liftbeelden in beeld. Ook komen we meer te weten over de beruchte geschiedenis van ‘Hotel Death’, zoals het ook werd genoemd. Maar dat is zéker nog niet alles…

The Night Stalker

Hadden we het vorige week nog over The Night Stalker, blijkt hij hier ook een gast te zijn geweest. Richard Ramirez aka The Night Stalker was een van de meest meedogenloze seriemoordenaars van Los Angeles en San Francisco. En hij was dus ook enige tijd vaste gast in het Cecil Hotel.

“Hij kwam terug, helemaal onder het bloed, maar daar had niemand problemen mee”, zegt iemand in de trailer. We zeiden het al: je moet deze documentaire niet in je eentje kijken, want dan durf je niet meer naar buiten…. Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel is nu te zien op Netflix.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.