Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Celebrity 9 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Khloe Kardashian, Miley Cyrus en anderen steunen Britney Spears na documentaire met #FreeBritney

Afgelopen week werd de New York Times-documentaire Framing Britney Spears uitgebracht. In de documentaire staat de #FreeBritney-movement centraal. En die documentaire roept veel reacties en steunbetuigingen op, onder anderen bij celebrities.

Door de documentaire staat het onderwerp over Britney’s leven weer centraal.

Documentaire: Framing Britney Spears

Op 5 februari lanceerden Hulu en FX de documentaire van the New York Times over het leven van Britney Spears. De documentaire, Framing Britney Spears, laat de #FreeBritney-movement zien. Een campagne onder leiding van bezorgde fans om ervoor te zorgen dat Britney Spears de controle over haar eigen leven terugkrijgt.

Na de lancering van de documentaire krijgt Britney niet alleen steun van fans, maar ook van andere celebrities. Zo plaatsen meerdere beroemdheden Tweets met de hashtag #FreeBritney. De meeste steun komt uit vrouwelijke hoek. Zo zien we Tweets van Bette Middler, Sarah Jessica Parker, Tamron Hall, Rico Nasty en Meghan McCain met de hashtag. Miley Cyrus gaf Britney een shout-out tijdens haar Super Bowl-optreden.

Steun onder celebrities

Kacey Musgraves schreef een Instagram Story over de documentaire, “Everyone should watch the NY Times documentary on Britney Spears that just came out. Never has one person been so used and abandoned by every facet around her. My heart goes out to her. She has always been such an inspiration to me my whole kid/teen life.”

Ook Cher sprak haar gedachten over de documentaire uit. Khloe Kardashian schrijft dat ze bidt voor “queen Britney” en schrijft dat ze het erg treurig vindt.

In de documentaire wordt niet alleen afgebeeld hoe de media jonge, vrouwelijke sterren behandeld maar de documentaire gaat ook terug naar de relatie tussen Britney en Justin Timberlake. In zijn video voor “Cry Me a River” uit 2003, beeldt hij zichzelf af als slachtoffer van de ontrouw van Britney Spears. Daarna schepte hij op nationale radio op over de seks met Britney.

OMG – De vader van Britney Spears heeft zich uitgesproken over #FreeBritney

De media kozen de kant van Justin Timberlake en maakten van Britney, zoals Framing Britney het uitdrukte, de ‘school slut’. Dit, in combinatie met de jaarlijkse oproep aan Timberlake om zijn excuses aan te bieden aan Janet Jackson voor die “wardrobe malfunction” in de Super Bowl uit 2004, zorgde ervoor dat de sociale media dit weekend volstonden van Justin-kritiek.

Twitter

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.