Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 27 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Celia Amsterdam: de perfecte plek voor een stijlvolle Bottomless Brunch

Zeg je bruch, dan zeg je mimosa’s. Want een brunch zonder mimosa’s is wat ons betreft gewoon een ontbijt. En hoewel het gezellig is om aan je eigen keukentafel te brunchen, des te leuker is het om in een fijne zaak te brunchen. En die fijne zaak, die hebben we gevonden. Maak kennis met Celia in Amsterdam.

Op de Nieuwendijk, helemaal aan de kant van Centraal Station, vind je Celia. Deze plek in het Kimpton De Witt hotel leent zich perfect voor een brunch in het weekend. Op zaterdag en zondag schuif je er aan voor een bottomless variant, dus drie keer raden op welke dag wij langsgingen …

Celia Amsterdam: de perfecte plek voor een stijlvolle Bottomless Brunch

Met een festival op de planning in de namiddag, bleek Celia dé perfecte plek te zijn om een goede bodem te leggen en alvast in de feestelijke stemming te komen. Wij nemen je mee.

De plek: een oase van rust in het bruisende centrum

Je vindt Celia in het Kimptonn De Witt hotel aan de Nieuwezijds Voorburgwal, maar Celia heeft ook een eigen ingang op de Nieuwendijk. Via welke ingang je ook naar binnen gaat: zodra je een stap binnen zet ben je meteen in een oase van rust. En terwijl jij je in het drukste deel van Amsterdam bevindt.

Enfin, de inrichting van Celia doet denken aan een ruimtelijke brunchzaak in Californië. Al voelden wij ons de dames uit Sex and the City, al brunchend met een mimosa. We waren trouwens niet de enigen met plannen na de brunch, want Celia zat vol dames op hun best. Voor zowel grote groepen als kleine gezelschappen is Celia geschikt, want ze vinden voor iedereen een gezellig plekje.

Het eten: het beste van de Amerikaanse keuken, zonder een vet gevoel

Als we denken aan de Amerikaanse keuken, dan denken we al snel aan bizarre burgers en slappe friet. Celia liet zich ook inspireren door de VS, maar bleef ver weg bij het vette fast food. Staan er burgers op het menu? Zeker, maar wel van het verfijnde soort. De kaart bestaat uit verschillende hartige en zoete gerechten, zoals bagels, salades, eieren en cinnamon buns (!). Te veel om uit te kiezen eigenlijk, daarom besloten wij om meerdere dingen te delen.

Wij gingen voor de steak met een sunny-side-up ei, de ceasar salad en de crispy chicken sandwich. En vooral het eerste gerecht, de steak, was favoriet aan tafel. Alle gerechten waren lekker, niet te heftig (wat nog weleens zo kan zijn met brunchgerechten) en met veel groentjes. Toch fijn, als compensatie bij de mimosa’s.

We besloten om voor de Bottomless optie te gaan: voor €25 per persoon kun je dan anderhalf uur mimosa, prosseco en bloody mary bestellen. Dit kan op zaterdag en zondag bij Celia. Liever op een doordeweekse dag langs? Probeer dan de Margarita Monday of Taco Tuesday.

Wat vonden wij?

Voor alle brunchliefhebbers is dit een dikke aanrader. Bottomless brunch, maar dan op een stijlvolle manier, zonder dat het aanvoelt als een zuipfestijn. En een detail waar wij érg blij van werden: mimosa’s zonder sinaasappelpulp.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.