Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Celebrity 8 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Céline Dion kampt met ernstige, zeldzame ziekte en last tour af

Céline Dion, dé wereldberoemde Canadese zangeres en fashion queen van onder andere “My Heart Will Go On“, komt opnieuw met slecht nieuws voor haar fans. Ze moet haar tour, vanwege een ernstige en zeldzame ziekte, voorlopig uitstellen.

Céline Dion lijdt aan het zeldzame stiff-person syndrom

In een emotionele video op Instagram maakte Céline Dion eerder vandaag het trieste nieuws bekend dat ze lijdt aan het stiff-person syndrom. Dit is een neurologische aandoening waardoor de spieren (en dus ook de stembanden) verstijven. Haar dagelijks leven wordt door deze ziekte zwaar beïnvloed en ze werkt momenteel nog hard aan haar gezondheid en herstel. Met tranen in haar ogen deelt ze daarom het volgende in de video:

Shows worden gecanceld en verplaatst

Dat de Canadese zangeres gezondheidsproblemen had, is verdrietig genoeg al langere tijd bekend doordat al meerdere tournees werden verplaatst en gecanceld. Maar wat ze precies mankeerde bleef een raadsel. Tot nu. Stiff-person syndrom – de ziekte waar Céline mee kampt – is een zeldzame ziekte die zo’n één op de miljoen mensen treft en is de oorzaak van de spasmen die ze heeft. Gelukkig geeft ze ook aan een goed team van dokters om zich heen te hebben en veel steun te krijgen van haar kinderen. Ook zijn (stoer wijf dat ze is) niet álle concerten meteen afgezegd. Op haar website is te vinden dat ze de shows die in het voorjaar van 2023 gepland stonden verplaatst naar 2024. De shows die in de zomer van 2023 gepland stonden zijn inmiddels al wel geannuleerd.

Vanaf vandaag staat het eerste deel van de docuserie ‘Harry & Meghan’ op Netflix

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.