Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 8 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Chanel presenteert Métiers d’Art-collectie in Parijs en brengt ode aan haar trouwe partners

Gisteren presenteerde Chanel haar Métiers d’Art 2022-collectie en bracht daarmee een ode aan hun jarenlange partners onder het dak van le 19M in Parijs. Ieder jaar presenteert het modehuis de show om hun ambachtelijke partners te verwelkomen en in het zonnetje te zetten.

Chanel Métiers d’Art 2022

Wat is een betere manier om le 19M, een immense ruimte bedacht door Chanel en ontworpen door architext Rudy Ricciotti om de ambachtelijke partners van het huis te verwelkomen, dan om de Métiers d’art-show 2021/22 daar te organiseren. De 19 staat voor het 19e arrondissement van Parijs en een van Gabrielle Chanel’s emblematische nummers en le 19M verwelkomt dan ook borduursters Lesage en Atelier Montex, de goudsmid Goossens, de hoedenmaker Maison Michel, de verenbewerker Lemarié, de plooier Lognon en de schoenmaker Massaro in het nieuwe ‘kantoor’.

CHANEL

“Het is een enorme, zeer open ruimte, met een façade versierd met draden van wit beton, een tuin, prachtige loopbruggen en een grote galerij waar ook tentoonstellingen zullen worden gehouden”, legt Virginie Viard uit. De show was een bijzonder eerbetoon aan alle ambachtslieden van het modehuis. De bouwstijl van le 19M kwam terug in het borduurwerk van de stukken. Chanel beschrijft de show als “zeer metropolitaans en toch verfijnd”, zo zien we de bekende tweed jasjes met sweatshirtmouwen, graffiti-stijl borduurwerk in gekleurde kralen van Lesage, volumineuze paarse of koningsblauwe gebreide korte Bermuda-outfits en casual jassen die open worden gedragen.

CHANEL
CHANEL
CHANEL

De looks werden afgemaakt met Mary Jane-hakken en lange handschoenen en werden gecombineerd met verschillende soorten sieraden. Make-up artist Lucia Pica zorgde voor de nodige rock ‘n roll met zwarte eyeliner bij de modellen (waar bekende Nederlandse gezichten als Jill Kortleve en Felice Nova tussenliepen). Met de show gaf Chanel een prachtig eerbetoon aan alle mensen achter het merk.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.