Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 5 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

CHANEL brengt de 90’s terug met Spring/Summer 2022-collectie in Parijs

CHANEL mocht op de laatste dag van Paris Fashion Week haar Spring/Summer 2022-collectie presenteren. De vertrouwde locatie, het Grand Palais, werd door een renovatie verruild voor een intieme locatie waar het feest vervolgens losbarstte. De collectie gaat terug naar de 90’s en modellen lopen dansend en lachend over de catwalk. Kortom: de show was een groot feestje.

We praten je bij.

CHANEL Spring/Summer 2022

Met de presentatie van de Spring/Summer 2022-collectie gingen we met Creative Director Virginie Viard terug naar de catwalks van vroeger. Dat zorgde ervoor dat de fotografen naast de catwalk stonden zoals in de 80’s en dat modellen lachend, dansend en poserend over de catwalk liepen. De show maakte een einde aan een jaar vol digitale presentaties en zorgde voor een feestje op de catwalk van CHANEL.

In de collectie zelf zagen we een flashback naar de 90’s, met badpakken, kleine tops en shorts. Komende zomer is het wederom tijd om alles uit de kast te trekken, als het aan Virginie Viard ligt. Blote benen en buiken mogen weer gezien worden en het kan niet sexy genoeg zijn. Verder zagen we het iconische bouclé op de catwalk van CHANEL, de ene keer oversized, de andere keer inclusief glitters.

EPA/IAN LANGSDON
EPA/IAN LANGSDON
EPA/IAN LANGSDON

Verschillende texturen

Virginie Viard slaagde erin om haar CHANEL Spring/Summer 2022-collectie eigentijds, maar tegelijkertijd iconisch te houden. Zo gaf ze met meerdere stukken een eigentijdse interpretatie aan klassieke items. Bepaalde stukken kregen meer volume of een eigentijdse twist door haar hand. Wat verder opviel: heel veel leer. De zomer staat in het teken van leer, in de vorm van korte topjes, lange rokken of juist volledige jumpsuits. De show van CHANEL gaf ons de 90’s-vibes die we nodig hebben om komende zomer weer alles uit de kast te trekken. Nu alleen nog wachten tot het zover is.

EPA/IAN LANGSDON
EPA/IAN LANGSDON

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.