Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Muziek 9 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

In Amerika is iedereen obsessed met Chappell Roan, wie is deze artiest?

Als je een beetje in een muziek-algoritme zit op TikTok, dan heb je de naam Chappell Roan waarschijnlijk al eens horen vallen. Ze is in Amerika net zo populair als Sabrina Carpenter, maar breekt in Europa nog niet echt door. Wie is deze artiest?

En gaat de hype ook overwaaien?

Alles over popsensatie Chappell Roan

Chappell Roan, geboren als Kayleigh Rose Amstutz, is op dit moment een van de meest geliefde artiesten in de Verenigde Staten. Ze staat bekend om haar unieke stem, emotionele teksten en de mengelmoes van pop, indie en alternative muziek in haar nummers. Ze kreeg voor het eerst nationale aandacht met haar debuutsingle “Good Hurt” in 2017.

Inmiddels is ze net zo populair als Sabrina Carpenter. Althans, als we TikTok mogen geloven. Als denkt dat Chappell Roan net zo vrolijk en poppy zingt als Sabrina Carpenter, dan heb je het mis. Haar muziek wordt gekenmerkt door diepe, emotioneel geladen teksten. Ze heeft een unieke manier om verhalen te vertellen door haar muziek, vaak geïnspireerd door persoonlijke ervaringen. De muziek van Chappell Roan valt in het perfecte gebied tussen creatief en toegankelijk, waardoor ze zowel commercieel als artistiek succes heeft.

Het begin van Chappell Roan

De liefde voor muziek zat er al van jongs af aan in. In 2014 deed Kayleigh op 16-jarige leeftijd mee aan een lokale muziekwedstrijd – en die won ze. Dat leverde haar een deal bij Atlantic Records op. Niet de minste. Hierdoor kreeg haar carrière een kickstart.

Chappell Roan’s carrière begon met een combinatie van talent, het winnen van een belangrijke competitie, en de steun van een groot platenlabel. Haar doorbraak single “Good Hurt” en haar debuut-EP “School Nights” vormen het begin van haar professionele muziekcarrière.

Chappell Roan nu

In 2020 bracht de zangeres haar meest beluisterde hit uit genaamd ‘Pink Pony Club’, die is geïnspireerd op Roan’s eerste avond uit in een gayclub. Sindsdien gaat het echt hard. Chappell Roan is actief aan het optreden en treedt op verschillende podia en festivals op. Haar live optredens worden geprezen om hun energie.

Daarnaast is de ‘huisstijl’ van Chappell Roan heel uniek en herkenbaar. Alles wat ze naar buiten brengt, heeft hetzelfde nostalgische, kleurrijke, treurige en soms zelfs ietwat creepy stijltje.

Deze zomer in Nederland

De keiharde hype, zoals die in de VS is, is nog niet naar Nederland overgewaaid. Toch is er zeker een fanbase en die gaan op 4 september een heel goede dag hebben. Dan staat Chappell Roan in de Amsterdamse Melkweg. Het concert is al helemaal uitverkocht, maar mocht je nu enthousiast zijn, dan kan je misschien nog een kaartje scoren via Ticketswap.

Dit is waarom fans compleet losgaan om de nieuwste videoclip van Sabrina Carpenter

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.