Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 18 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

‘Cloud Skin’ is dé beautytrend van nu en dit is alles wat je erover moet weten

Van skin icing tot slugging: de hedendaagse beautytrends zijn bijna niet bij te houden. Nu is het de beurt aan ‘cloud skin’, dat natuurlijk ook populair werd door social media.

We leggen je uit wat het is en hoe je dit het beste toepast in je routine.

Cloud skin

Je huid verzorgen is ontzettend belangrijk, we willen natuurlijk allemaal een stralende huid. Met cloud skin laat je niet alleen zien dat je make-up er verzorgd en glanzend uitziet, maar verzorg je je huid daadwerkelijk ook goed. Zie het als een combinatie van goede huidverzorging en make-up, waardoor je een natuurlijke en softe look creëert.

Eerder hadden we te maken met de populaire glass skin-trend, wat letterlijk glazen huid betekent. Bij een glazen huid zorg je ervoor dat je huid zo transparant mogelijk lijkt door veel verzorgingsproducten voor de huid te gebruiken. Hier heeft de trend cloud skin zich bij aangesloten, maar dan nét anders. Die combinatie van huidverzorging en make-up zorgt voor een zachte, natuurlijke en zomerse uitstraling.

Hoe creëer je cloud skin?

Het is heel simpel: gebruik niet té veel make-up product en houd het tussen glowy en matte. Hoe je dit het beste kunt bereiken? We leggen het je uit.

1. Huidverzorging is key

Om een cloud skin te creëren kun je het beste beginnen met een gehydrateerde basis. Laat de producten goed intrekken en smeer vervolgens je gezicht in met een fijne gezichtsolie, waardoor je huid gaat glanzen. We hebben onze favoriete gezichtsoliën verzameld.

2. Foundation en poeder

Één van de belangrijkste stappen voor het krijgen van een cloud skin is het aanbrengen van een fijne foundation. Om zo’n natuurlijk mogelijke look te creëren kun je het beste een foundation gebruiken die niet te dik is, zodat je die natuurlijke glow die je net hebt gecreëerd met de skincare behoudt.

Dan is het tijd voor afpoederen. Gebruik een fijne setting powder die ook niet te veel dekt maar wel die matte look kan creëren. Breng de poeder aan op de wangen, voorhoofd, neus en kin. Hierdoor ontstaan er verschillende texturen op je gezicht waardoor je een softe uitstraling krijgt. Wanneer je écht een wolkachtige huid wilt creëren kun je nog wat concealer aanbrengen op de poeder met een beautyblender.

3. Highlighter

In principe creëren de twee vorige stappen al een glanzende look, maar wanneer je toch nog wat toe wilt voegen kun je wat highlighter aanbrengen boven je lip, je jukbeenderen en in de ooghoeken. Zorg er alleen wel voor dat het niet óver de top wordt, dan valt namelijk de wolkachtige uitstraling weg en dat is zonde.

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij gaan de beautytrend cloud skin ASAP uitproberen. De dreamy uitstraling is namelijk alles wat we willen met de warmere dagen die er weer aankomen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.