Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Events 13 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Geen grimmige kelder meer: Amsterdamse club Shelter heropent met compleet andere sfeer dan voorheen

Wie bekend is met club Shelter, in de kelder van de A’dam toren, weet dat het woord ‘grimmig’ lang bij het imago paste. Dit weekend opende de club na een verbouwing opnieuw hun deuren en wij gingen langs om de sfeer te proeven.

Shelter was de plek waar technoliefhebbers met uithoudingsvermogen samenvoegden. Toch werd de club de afgelopen jaren steeds minder populair onder de Amsterdammers. Wat een van de redenen is dat Shelter zichzelf na zeven jaar opnieuw uitvond.

De nieuwe Shelter

Op vrijdagavond 9 februari opende club Shelter opnieuw haar deuren. Of beter gezegd: haar luik. Je betreedt de club namelijk door de trap onder het luik op het Overhoeksplein af te lopen. En dat deed ik, NSMBL’s Karlijn, afgelopen vrijdag.

shelter club heropening
Shelter

Eenmaal beneden kregen we van general manager Zep Fransen een rondleiding. In gesprek met Zep wordt meteen duidelijk dat de gemaakte keuzes leiden tot een nog betere ervaring. Hier is met passie en verfijning over nagedacht. Door een tactische plaatsing van de bar is de dansvloer groter én word je sneller geholpen bij de bar. Winning.

Shelter
Shelter

Het look and feel is ook totaal anders. Wat eerste bekend stond als de grimmige kelder van Amsterdam, is nu een eclectische ruimte waar plek is voor verschillende muziekstijlen. Nog altijd met een goed geluidssysteem en een saamhorige sfeer.

shelter club heropening
Shelter

De kleine zaal maakt van de rij voor de wc’s je favoriete plek

De grootste aanwinst is, wat ons betreft, de kleine zaal. Want de nieuwe Shelter telt namelijk twee zalen, in plaats van één. En niet zomaar een zaal, maar een ruimte die overloopt in de rij voor de wc’s. Op deze manier wordt in de rij staan een feestje. Ook zijn de kleuren hier anders. Dankzij de rode hue hangt er een intiem en broeierig sfeertje. Of zoals manager Zep zegt: het is een sexy zaaltje.

In deze zaal is plek voor lokaal en opkomend talent. Het biedt de programmeurs van Shelter de mogelijkheid om op één avond verschillende muzikale kanten op te gaan. House in de grote zaal, trance in de kleine. Of techno in de grote zaal en disco in de kleine. Je snapt het idee.

shelter club heropening
Shelter

Op de agenda

Dat Shelter een nieuwe weg in heeft geslagen, zien we aan de programmering van de komende weken. Op Instagram deelde de club hun agenda van maart. Namen als Seth Troxler, Philou Louzolo, Apollonia en Prunk staan in de grote zaal. In de restroom vind je in maart dj’s als Vuur, Bastienne en Luuk Ploeg.

Tickets voor de clubavonden in Shelter koop je hier. 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.