Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Haar 13 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Old money hair is overal: dit zijn de verschillende stijlen op een rij

De old money aesthetic gaat allang niet alleen met over gedrag en kleding. Ook de beauty-industrie is in de ban van het oude geld. Old money hair is namelijk de trend van dit moment en wij vertellen je hoe je zo’n prestigieuze coupe bereikt.

Zeg je Old money hair, dan zeg je volumineuze en glanzende lokken. Geföhnd en gekruld. Denk aan de coupes van Marilyn Monroe en Audrey Hepburn. Het straalt een klasse uit die niet te koop is, en daarom wordt het zo sterk geassocieerd met oud geld.

De verschillende soorten Old Money Hair

Met rijke, weelderige lokken vol volume is Old money hair de moderne interpretatie van de glamour uit het oude Hollywood. Deze kapsels, die voortkomen uit de rage van quiet luxury, zijn de nieuwste trend.

Ze hebben allemaal iets gemeen: de basis is chique en ingetogen. De kleuren zijn stijlvol, maar niet te opvallend. Met de styling van de coupe bepaal je welke kant het opgaat. Licht geföhnd als de dames van The Row of juist big hair zoals Marilyn Monroe?

Old Money Brunette

Om voor een quiet luxury look te gaan, hoef je niet per se blond haar te hebben. Integendeel. Onder andere Hailey Bieber ging dit seizoen voor old money brunette, de kleur die zich ook laat omschrijven als ‘taupe brunette’.

Taupe brunette is het een koele, asbruine tint zonder enige koperachtige of warme ondertonen. Het is als het brunette-equivalent van platinablond, alleen is het veel gezonder voor je haar omdat het niet geblondeerd hoeft te worden.

Old money blonde

Zeg je Old money blonde, dan zeg je Sofia Richie-Grainge. De warmblonde haarkleur van Sofia schreeuwt oud geld. Vooral omdat de roots lekker natuurlijk zijn en de punten lijken wel van goud. Als dat niet chique is…

Old money bob

Van lang haar naar een bob kan even een drempel zijn. Maar dit chique kapsel maakt the big chop een stukje toegankelijker. Op elegantie zul je in ieder geval niets inleveren.

Terug naar de essentie met de Old money bob, met zijn klassieke vorm geperfectioneerd door aandacht te schenken aan de glans, de vorm (onberispelijk bot) en de extra ‘oomph’.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.