Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Celebrity 25 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

FOMO gehad voor Coachella? Veel influencers blijken te liegen over hun aanwezigheid bij het festival

De afgelopen twee weekenden konden wij, vanaf de andere kant van de oceaan, meegenieten van Coachella Festival. Hoewel de hype rondom het festival in Palm Springs iets meer is gaan liggen, zijn de optredens, de outfits en vooral de aanwezigen nog steeds het gesprek van de dag.

Iedereen en z’n moeder lijkt aanwezig te zijn op Coachella. Met nadruk op lijkt, want volgens deze TikTokker liegen veel influencers over hun aanwezigheid op het festival. En wat zij doen om deze leugen te voeden is te bizar.

Influencers liegen over hun aanwezigheid bij Coachella

Dat er veel merken sponsor zijn van Coachella is geen geheim meer. De grote merken als Coca Cola, Revolve en Tarte trekken met groepen influencers naar het festival om hun merk kracht bij te zetten. Maar blijkbaar is het onder de influencers ook een statussymbool als je wordt uitgenodigd voor Coachella.

Loren Gray deelt op TikTok dat FOMO hebben niet nodig is, omdat veel influencers die posten over Coachella, er helemaal niet zijn. Ja, dat lees je goed. Sommige influencers boeken dus een Airbnb in een woestijnachtige omgeving, om te doen alsof dat hun verblijf voor Coachella is. Bij die Airbnb maken ze foto’s en video’s, om vervolgens weer richting huis te rijden.

@lorengray

here to validate ur fomo 🤞🏼😽💌

♬ Rodeo (Remix) – Lah Pat & Flo Milli

De bizarre prijzen op Coachella

En to be fair, een weekendje in een Airbnb is een stuk vriendelijker voor je portemonnee dan een paar dagen toeven op Coachella. Verschillende bezoekers van het festival delen de prijzen van eten en drinken.

Een iced latte kost in Nederland gemiddeld rond de vier euro. Nu liggen de prijzen in Amerika en met name in Californië nog wel wat hoger. En ook op festivals zijn we wel wat gewend. Maar de prijzen op Coachella rijzen de pan uit. Meerdere festivalbezoekers delen op TikTok dat ze maar liefst 16 dollar hebben betaald voor een iced latte. In één van de TikTok-video’s deelt Jackie Tanti dat ze totaal 64 dollar heeft betaald voor twee iced lattes en twee burrito’s.

@jackietanti

the shittiest part of coachella 🙃😵‍💫

♬ original sound – jackie tanti

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.