Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 5 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Coperni schrijft opnieuw geschiedenis met tas gemaakt van … lucht

Coperni weet ons iedere modeweek weer omver te blazen met hun innovatieve designs. Zo ook nu, want het merk schrijft geschiedenis met een tas die voor 99 procent gemaakt is van lucht. En hij is nog stevig ook.

Als we aan hét hoogtepunt van Paris Fashion Week 2022 denken is er eigenlijk maar één merk dat bij iedereen meteen omhoog komt borrelen. Coperni liet Bella Hadid tijdens hun show, in haar (bijna) nakie de catwalk oplopen en werd door een drietal designers besprayd met een chemische verfachtige substantie die in een mum van tijd op een magische wijze transformeerde in een stoffen jurk. Innovatief en baanbrekend.

Coperni lanceert tas gemaakt van lucht

Dat Sébastien Meyer en Arnaud Vaillant (de mannen achter het Franse Coperni) graag spelen en experimenteren met materialen is niets nieuws. Toch breken zij iedere keer weer het internet met hun ogenschijnlijk onmogelijke ontwerpen. Of moeten we het inmiddels uitvindingen noemen?

De nieuwe herfst/winter 2024-collectie staat in het teken van ruimtevaart en de collectie heeft één paradepaardje: de tas gemaakt van lucht. Hij ziet eruit als de iconische Swipe Bag (die eerder ook gemaakt werd met steen en glas), maar is eigenlijk voor 99 procent van lucht. Coperni bundelde krachten met Ioannis Michalous, een beeldend kunstenaar, academicus en onderzoeker gevestigd in Griekenland, om het nieuwe Swipe-ontwerp te creëren.

Om het idee te realiseren gebruikten Sébastien en Arnaud Meyer een stof genaamd Aerogel, een vaste stof op siliciumbasis die door NASA wordt gebruikt om sterrenstof op te vangen. Dit materiaal is duizend keer minder dicht dan glas, waardoor het voornamelijk uit licht bestaat. Door dit te gebruiken creëerden ze een tas die slechts dertig gram weegt, maar desondanks wel onwijs stevig is. Je moet de tas eigenlijk zien als een soort modieuze wolk. Hier wilden we toch even een momentje voor nemen. Coperni flikte het gewoon weer.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.