Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Beauty 22 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

De ‘curve cut’ is momenteel dé populaire haarstijl en deze celebrities geven het voorbeeld

Na de cub cut, wixie cut en meer kort en pittige kapsels voegen we weer een nieuwe aan het rijtje van de haartrends toe. Kort, lang, stug of glad: ieders haar is anders en elk haartype heeft zijn eigen passende haarstijl. Haartrends kunnen dan ook op verschillende manieren gedragen worden. Een van die diverse haartrends is de ‘curve cut’, een jaren ’90 haarstijl die nu weer hot and happening is.

Rachel Green in the building.

Curve cut

De jaren ’90 nemen de haartrends over. Dit keer gaan we opnieuw terug naar de Jennifer Anniston haarstijl, genaamd de ‘curve cut’. We gaan terug in de tijd naar het moment dat alle vrouwen deze haarstijl bij de kapper aanvroegen, om ook maar een beetje op Rachel Green uit de hitshow Friends te lijken. In vlagen is de haarstijl – welke nu als bijnaam ‘octopus’ heeft gekregen – teruggekomen, met verschillende celebrities die de haarstijl oppakken.

C-shape

De curve cut, ookwel de c-shape cut genoemd, is de haarstijl die Jennifer Anniston in de eerste seizoenen van Friends droeg. Het dankt de naam aan de manier waarop het haar valt – in een c-shaped curve. We hebben zowel Lucy Hale als Hailey Bieber de haarstijl zien rocken en steeds meer celebrities sluiten zich hierbij aan.

Hoe behaal je de haarstijl

Laagjes, laagjes en nog meer laagjes: de curve cut zit vol lange laagjes. Ze zorgen voor het volume en de levendigheid in jouw haar. Wil jij deze haarstijl ook? Breng zodra je naar de kapper gaat wat refentiefoto’s mee, zodat jouw kapper weet waar je naar op zoek bent. Wil je voor de echte Rachel Green look gaan, dan kan je het haar wat korter houden, maar voor de vrouwen die het langer willen laten kan de haarstijl ook in de vorm geknipt worden. Hoe dan ook is deze haarstijl perfect voor het warmere weer.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.