Tessa Ham
Tessa Ham Money 1 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Rijk worden? 5 dagelijkse gewoonten die je daarbij gaan helpen

Je dagelijkse gewoontes lijken misschien per dag geen groot verschil te maken. Maar geloof ons als we zeggen dat deze gewoontes op de lange termijn het verschil kunnen maken tussen bijvoorbeeld kalmte en stress, en blut of rijk.

Daarom kun je er maar beter voor zorgen dat je dagelijkse gewoontes invoert die je helpen en niet die je saboteren.

Dagelijkse gewoontes om rijk te worden

De vijf dagelijkse gewoontes in dit artikel zijn geen gewoontes waardoor er opeens geld op je bankrekening verschijnt. Toch zal je zien dat ze een verandering in je money mindset teweeg brengen. Daar heb je veel meer aan dan een paar tientjes die nu op je rekening worden gestort, want hier heb je je leven lang profijt van.

Dit zijn vijf dagelijkse gewoontes die je op de lange termijn helpen om rijk te worden, of dat nou is door je eigen bedrijf te beginnen of door te groeien in je carrière en salaris.

1. Sta eerder op dan je eigenlijk wil

We snappen het: dat extra uurtje ‘s ochtends in bed is heerlijk. Maar er is een reden waarom succesvolle CEO’s over het algemeen voor dag en dauw opstaan. Omdat de rest van de wereld nog slaapt, word je niet gestoord en kun je daadwerkelijk shit gedaan krijgen. Voor dat businessplan dat je aan het schrijven bent bijvoorbeeld, of je side hustle. Als je elke dag een uur eerder opstaat, werk je toch weer vijf uur per week aan je bedrijf.

Maar ook als je niet je eigen baas wil worden, kan dat uurtje helpen om je dagelijkse work-out al achter de rug te hebben en te kunnen genieten van de energy kick die dat met zich meebrengt. Waar je ook voor kiest in dat uur, het zal geen Netflix kijken zijn, maar een activiteit waar je écht iets aan hebt en waar je van groeit. Dat zal je uiteindelijk rijk maken.

2. Zet intenties door middel van een visualisatie

Visualisatie klinkt misschien een beetje zweverig. Maar het is eigenlijk niets anders dan jezelf er elke dag aan herinneren welke financiële doelen je hebt en hoe het bereiken ervan je zou laten voelen. Focus je – bijvoorbeeld tijdens dat vroege uurtje – op hoe je wil dat je ideale leven eruit ziet. Pas als je dat weet, kun je er namelijk naar toe gaan werken.

Een money vision board maken waarop je je financiële doelen hebt gevisualiseerd (en hier elke dag even bij stil staan) telt overigens ook.

3. Kijk op je bankrekening

Elke dag? Ja, elke dag. Zorg ervoor dat je financiën dagelijks on top of mind zijn en niet alleen aan het einde van de maand, wanneer je de eindjes aan elkaar vast probeert te knopen. Je zal zien dat je houding naar geld daardoor een drastische positieve twist neemt. Een ander voordeel: je weet precies hoeveel er binnenkomt en uitgaat en gaat patronen zien. Hallo spaargeld!

4. Bedenk een money mantra

Je zal pas kansen aantrekken om meer geld te verdienen als je er ook echt daadwerkelijk voor openstaat. Huh, denk je nu misschien, natúúrlijk sta ik open om meer geld te verdienen. Maar zeg eens eerlijk: geloof je echt dat je het waard bent om rijk te worden? Veel te verdienen? Geloof je echt dat je goed genoeg bent om freelance klussen aan te kunnen nemen bij goed betalende opdrachtgevers?

Zo lang je onbewust nog niet in jezelf gelooft, zullen anderen dat ook niet doen. Dat is waar een money mantra om de hoek komt kijken. Dit is een zin die je voor jezelf bedenkt, zoals ‘ik ben het waard om veel geld te verdienen’ of ‘ik ben goed in mijn werk’ en ‘ik zal nieuwe kansen vinden om geld te verdienen’.

Hoe meer je in jouw mantra gaat geloven, en hoe vaker je ‘m ziet, zegt of hoort, hoe magischer die mantra voor jou gaat worden.

5. Kleed én gedraag je alsof je al je financiële doelen hebt bereikt

Hiermee bedoelen we natuurlijk niet dat je geld over de balk smijten alsof je het al hebt, maar meer de professionaliteit die je op werk moet uitstralen en uitdragen als je een leidinggevende positie hebt. Het dragen van een leuke outfit in plaats van een trainingspak (we overdrijven even), laat niet alleen jou zelfverzekerder voelen. Het bepaalt ook hoe andere mensen jou zien, of ze zich er nou bewust van zijn of niet.

Je professioneel gedragen (niet roddelen over collega’s, zelfverzekerd en proactief zijn, etc.) en kleden is een makkelijke manier om al georganiseerd en succesvol te lijken.

Miljonair worden? Als je dít elke dag opzij legt, ben je op je 65ste binnen

Girlboss

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.