Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Love & Life 15 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Rosalin over daten: ‘Niet een relatiepersoon zijn is tegenwoordig ook normaal’

De maand mei staat bij NSMBL in het teken van the single life. Wij trekken voor jou onderwerpen uiteen waar je mee te maken krijgt als bachelorette. Redactiestagiaire Rosalin laat haar gedachten de vrije loop over de datingsscène van vandaag de dag. Tijd voor een second opinion.

Niet een relatiepersoon zijn is tegenwoordig ook hartstikke normaal.

Relatie of toch vrijgezel?

Soms is een relatie gewoon drie keer niks voor iemand. Of je nu last hebt van commitment issues, niet goed weet wat je ermee aan moet of het nut er niet van inziet: niet een persoon voor een relatie zijn is tegenwoordig oké.

Polygamie, commitment issues en meer van dat soort termen

We zijn zo langzamerhand aan het oude beeld van hoe een relatie moet zijn af aan het stappen. Je weet wel: het riedeltje relatie, trouwen, kinderen krijgen en dan hopen dat de liefde voor elkaar the test of time weerstaat. Met termen als polygamie, commitment issues en de mindset tegenwoordig is dit zo langzamerhand niet meer het normaal – iets waar ik, als iemand die niet per definitie een relatiepersoon is, vast en zeker content mee ben.

Een frisse kijk op liefde

Vanuit alledaagse gesprekken, drunk talk en de nodige roddels kan ik wel stellen dat niet in een monogame relatie zitten een trend is geworden. Relaties lopen stuk, het vrijgezellenleven wordt omarmd en casual dating is niks nieuws meer. Er zit voor velen geen druk meer achter het vinden van ‘de ware’. Heerlijk toch? Of zorgt dit voor nieuwe onzekerheden?

Nieuwe onzekerheden

Zoveel vrijheid biedt meer ruimte voor nieuwe onzekerheden in het liefdesleven. De scheidingslijnen zijn vervaagd. Scharrel, kwarrel, inclusief en exclusief: soms hebben we gewoon geen idee meer waar we nu precies mee bezig zijn. De vraag “maar hoe zit het nu tussen jullie” valt dan ook steeds lastiger te beantwoorden. Maar ja, een monogame relatie klinkt tegenwoordig bijna eentonig in vergelijking met alle variaties die je hebt in de wereld van de liefdeslabels en termen.

Niet een relatiepersoon zijn is ook oké

Veel mensen houden tegenwoordig afstand van die termen en labels. Heb je het gezellig met iemand? Of heb je het gezellig met meerdere mensen? Dartel je maar een beetje rond in het liefdesleven? Er wordt naar mijn idee niet eens meer raar van opgekeken. Dit alles betekent niet dat een monogame relatie afgekeurd wordt. Het betekent alleen dat er meer valt te ontdekken in het liefdesleven en dat niet een relatiepersoon zijn ook hartstikke normaal is. We hebben de vrijheid om het in te delen naar onze wensen en behoeftes, hoe heerlijk is dat?

Rosalin over daten: ‘zijn we tegenwoordig in de renaissance van het daten terecht gekomen?’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.