Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Love & Life 3 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Love is in the air! Dit zijn de grote datingtrends van 2022 (en ze blijven nog wel even)

Hoewel we afgelopen jaar voor het grootste gedeelte zijn teruggekeerd zijn naar ons ‘normale’ leven, is er in ons datinggedrag een groot verschil te zien. Bumble, ook wel bekend als de datingapp voor vrouwen, deelt de top vijf datingtrends van 2022. En volgens de populaire datingapp zijn er een aantal dingen die we tijdens de pandemie hebben geleerd die we mee nemen naar onze dates.

Hoe is ons liefdesleven nou echt beïnvloed door de pandemie?

De grootste dating trends van 2022

In 2021 kwam Bumble al met de term “hardballing”, wat betekent dat je na maanden nadenken beslist wat je echt wilt in een partner. En uit het onderzoek van Bumble blijkt dat deze trend nog niet weggaat. Meer dan de helft (59%) van de mensen die wereldwijd gebruikmaakt van Bumble, zeggen nu dat ze meer openhartig zijn met potentiële partners over wat ze nou echt willen in een relatie.

Maar dit is niet de enige trend die we dit jaar zagen. Wij zetten de vijf trends op een rij die volgens Bumble de datingscene beïnvloedden.

1. Fast-Forwarding

In de afgelopen twee jaar hebben we onszelf meer leren kennen. Iets dat we voor de pandemie zochten in een partner, is waarschijnlijk niet wat je nu zoekt in een partner.

Fast-Forwarding werd voor het eerst waargenomen nadat ongeveer een derde (31%) van de Bumble gebruikers hun prioriteiten voor een potentiële partner drastisch veranderden. Zo zoekt een meerderheid (61%) van de mensen nu meer naar een partner met emotionele beschikbaarheid, terwijl bijna een kwart (23%) zegt dat ze minder om het uiterlijk van een potentiële partner geven.

2. Hobby dates

Van bakken tot het starten van een eigen bedrijf, je kan het zo gek niet bedenken. Meer dan de helft (54%) van de Bumble gebruikers heeft tijdens de pandemie nieuwe hobby’s en vaardigheden opgepikt. En ongeveer 1 op de 4 (27%) van plant dates rond deze nieuwe hobby’s.

3. Consciously single

De datingapp heeft ook een verschuiving gezien in het aantal mensen dat er bewust voor kiest om single te blijven. Tijdens de pandemie zegt 53% van de mensen op de app dat ze zich realiseerden dat het “eigenlijk oké” is om een tijdje single te zijn.

De mensen (54%) die wel weer willen daten, zeggen dat ze bewuster zijn in hoe en wanneer ze daten.

4. Dry dating

We gingen in de afgelopen twee jaar van een lockdown, naar het ‘normale’ leven, terug naar de lockdown. Voor sommigen een perfecte reden om wat vaker te genieten van een glas wijn of een cocktail, maar voor veel mensen heeft dit ook geleid tot nieuwe drinkgewoonten, vooral ná de lockdown.

Maar wat is ‘dry dating’ nou eigenlijk? Heel simpel. Je blijft gewoon nuchter tijdens je date. En voor velen is dit totaal geen probleem. Sterker nog, 1 op de 3 (34%) mensen overweegt nu meer om op een ‘dry date’ te gaan, dan vóór de pandemie. No courage drinks needed.

5. Power PDA

Na twee jaar amper fysieke contact te hebben gehad, kunnen nieuwe koppels nu niet meer van elkaar afblijven, aangezien power-PDA’s steeds vaker voorkomen. Wereldwijd zegt meer dan 2 op de 3 (68%) Bumble gebruikers dat ze meer openstaan voor PDA (Public display of affection) na de pandemie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.