Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Love & Life 25 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Dawn dating’ is de nieuwste datingtrend die veel singles al hebben omarmd en jij binnenkort ook

Singles opgelet: er is een nieuwe datingtrend die jouw liefdesleven wel eens zou kunnen verbeteren. ‘Dawn dating’ zou er onder andere voor kunnen zorgen dat je afspraakjes interessanter worden en je de persoon in kwestie op een dieper niveau kunt leren kennen. Benieuwd wat dawn dating precies inhoudt en waarom zoveel singles er enthousiast over zijn? Lees dan snel even verder.

Daten was nog nooit zo leuk.

Dawn dating: wat is het?

Wanneer we het hebben over een ‘date’, zullen de meeste vrouwen meteen denken aan een diner in een restaurant of ‘s avonds een drankje doen in een bar. Maar wat dacht je van een koffiedate of een ontbijtje met uitzicht op de zonsopgang? Dat is namelijk wat dawn dating inhoudt: ‘s ochtends op een date gaan. Deze manier van daten is de nieuwste trend op het gebied van dating en schijnt ontzettend goed in de smaak te vallen bij singles.

De term is bedacht door de datingapp Badoo na het zien van een aanzienlijke stijging van het aantal ochtenddates onder singles. Het platform ontdekte dat 51% van de singles eerder op een date vóór 10.00 uur is geweest of dit zou willen gaan doen. Daarnaast toonde onderzoek aan dat 71% van de singles onder de indruk zou zijn als zij op een ochtenddate gevraagd zouden worden.

‘Zombieing’ is de datingtrend die nog enger is dan ghosting en het komt vaker voor dan je denkt

Dit is waarom zoveel singles al fan zijn

Maar waarom valt daten in de ochtend zo in de smaak? Daar zijn meerdere redenen voor. Een van de grootste redenen is dat singles het fijn vinden dat er bij deze dates geen alcohol aan bod komt. Niet iedereen vindt het fijn om plots redelijk aangeschoten tegenover iemand te zitten die ze pas net kennen. Woops…

Ook voelen veel singles zich tijdens een date in de vroege uurtjes frisser en energieker. Hierdoor zijn zij in staat om zich beter open te stellen naar een date toe en de persoon in kwestie op een dieper niveau te leren kennen. Als jij ‘s avonds op date gaat en je hebt een rotdag gehad, dan ben je waarschijnlijk moe, chagrijnig en klaar om te rusten. Ga jij op date in de ochtend? Dan is deze kans veel kleiner en kan de dag nog alle kanten op gaan. Je gaat uitgerust en met een frisse blik de date in.

‘Slow fading’ komt veel voor in relaties: dit is waarom het nog vervelender is dan ghosting

Ook kan daten in de ochtend een voordeel zijn als jouw date tóch niet helemaal is zoals je had gehoopt. Zit je vast aan een saaie date die maar door blijft praten? Tijdens je ochtenddate kan jij mooi met het smoesje komen dat je zo aan je werk moet of dat je belooft had om even langs te gaan bij familie. Handig!

Dus, nodig jij jouw nieuwe potentiële vlam volgende keer uit voor een ontbijtje?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.